Gazete Emek-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Türkiye geneli yaptığı "9. Tarım ve İnsan" fotoğraf yarışmasında ilginç bir olay yaşandı. Yarışmaya katılıp ismini vermek istemeyen bir kişinin iddiasına göre yarışmada bir usulsüzlük yaşandı. 

12 Haziran'da başvuru sürecinin başladığı ve 23 Ekim'de sona eren fotoğraf yarışmasına Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde çalışan Murat Cacim isimli kişi de başka birinin adı ile yarışmaya katıldı. 

Yarışmanın bu dalında sadece Deniz Bank çalışanları katılabiliyor. Bu durumu bilen YYÜ çalışanı Cacim, fotoğrafını bankada çalışan bir kişinin adı ile yarışmaya soktu.

Yarışmanın 23 Ekim'de sonuçlanması ile birlikte 3 bin liralık özel ödülü Cacim'in daha önce kendi sosyal medya hesabından da yayımladığı fotoğraf kazandı.

                                       Murat Cacim'in kendi imzası ile daha önce yayımladığı fotoğraf

Cacim'in bu fotoğrafı yarışmada A.S  ismi ile jürinin karşısına çıkmıştı. Bu kişinin de daha sonra Deniz Bank'ta çalışan Cacim'in bir akrabası olduğu belirlendi. 

Yarışmanın sonuçlanması ile birlikte Cacim'in takipçilerinden biri kazanan fotoğrafı Twitter hesabından paylaşarak Cacim'i tebrik etti. Yarışmadaki gerçek durum ise tam bu paylaşımdan sonra ortaya çıktı. 

Cacim, bu paylaşımdan sonra o fotoğrafı bütün sosyal medya hesaplarından kaldırdı. Fotoğraf için yapılan tebrik mesajı da silindi. 

                                      Ödül aldıktan sonra Twitter'dan paylaşılan tebrik mesajı

Bu iddianın ardından sosyal medyada yoğun şikayet üzerine yarışmayı yapan Deniz Bank da fotoğrafın kaldırılmasını talep etti ve fotoğraf kaldırıldı. 

Editör: TE Bilişim