Gazete Emek-Dünyaca ünlü Kürt sanatçı Ciwan Haco, sanatçı Hülya Avşar’a büyük değer verdiğini söyledi. Haco, şarkıcı Berdan Mardi’nin kensine ait bir parçayı sözlerini değiştirerek seslendirmesinin “çok ayıp” olduğunu söyledi.

Rûdaw'a konuşan Ciwan Haco, “Hülya Avşar ile arkadaşlığınız devam ediyor mu?” sorusuna, “Evet arkadaşlığımız ve sohbetimiz devam ediyor. Ona çok büyük değer veriyor ve saygı duyuyorum. Hülya Avşar her zaman yüreğinden geleni söyleyen, içinden geleni esirgemeyen cesur bir sanatçıdır. O Kürt olduğunu her zaman söylüyor” dedi.

Haco, “Şarkıcı Berdan Mardini sizin eski şarkılarınızdan biri olan Nesrinê’yi seslendirmiş. Bunun için sizden herhangi bir onay almış mı?” sorusuna  şu yanıtı verdi:

“Malesef, benden izin almadığı gibi çektiği klip üzerinde şarkının ononim olduğunu yazmış. Doğrusu bu çok ayıp birşey. Müziği bana, sözleri ablam Dilber’e ait bu parçanın üzerine, bunu bildiği halde anonim yazması etik değil. Her zaman şunu söylerim; herkes benim seslendirdiğim şarkıları söz ve müziğini değiştirmeden seslendirebilir.”

Ünlü şarkıcı, “Çocuklarınız mı müzikle ilgilenmiyor, siz mi bunu istemiyorsunuz?” sorusuna da, “Çocukklarımın da sanatçı olmasını çok isterdim. Malesef onlar bunu istemiyor” cevabını verdi.

Editör: TE Bilişim