Gazete Emek-  Avengers, Captain Marvel, She-Hulk gibi Marvel filmleriyle dünya çapında tanınan ABD’li oyuncu Mark Ruffalo, resmi Twitter hesabı üzerinden Kürt sanaçı Nudem Durak için paylaşımda bulundu.

Durak’ın sırf Kürtçe şarkı söylediği için cezaevinde olduğunu belirten Ruffalo, Durak’ın serbest bırakılması için başlatılan kampanyaya desteğini açıkladı.

Durak’ın kampanyası için açılan #FreeNudemDurak etiketini kullanan Ruffalo paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu, son derece güzel ve nazik insan bir Türk cezaevinde tutuluyor.

Suçu mu? Şarkı söylemek. Kendi halkı olan Kürtlerin şarkılarını söylüyor. Lütfen yardım edin ve paylaşın.”


Nudem'in 6 yıldır sadece şarkı söylediği için tutuklu olduğunu hatırlatan John Cusack, ise, "1988 doğumlu Kürt şarkıcı Nûdem Durak, Türkiye'de 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Zaten 6 yıldır hapiste. Suçu adalet hakkında şarkı söylüyor" diye tweet attı.

 "NUDEM DURAK’A ÖZGÜRLÜK!"

Sinema oyuncusu ve tiyatrocu Maxine Peake, resmi Twitter hesabı üzerinden Kürt sanaçı Nudem Durak için paylaşımda bulundu.

Peake, "Nûdem Durak'a özgürlük! Lütfen takip edin ve destek olun" diyerek Durak’ın serbest bırakılması için başlatılan kampanyaya destek verdi.


 

ROGER WATERS, NUDEM DURAK İÇİN ERDOĞAN'A ÇAĞRI YAPMIŞTI 

İngiliz müzik grubu Pink Floyd üyesi Roger Waters, Durak’ın serbest bırakılması için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunmuştu.

Nudem Durak için “O bizim kız kardeşimiz” diyen Waters, Durak’a cezaevinde müzik aletleri sağlanamamasının kabul edilemez olduğunu belirtmişti.



 

CHOMSKY AÇIKLAMA YAPMIŞTI 

Ünlü düşünür Noam Chomsky, 2015’ten beri Bayburt cezaevinde tutuklu bulunan Nudem Durak’ın davasının yeniden açılmasının sevindirici olduğunu belirterek bir mesaj yayınlamıştı. Chomsky, Durak için bir açıklama yayınlayarak Durak’ın özgür bırakılması gerektiğini kaydetmişti.

Daha önce de Angela Davis, Ken Loach, David Graeber, Peter Gabriel, Roger Waters gibi isimler Durak için ‘adalet’ çağrısı yapmıştı.

Nudem Durak, Şırnak’ın Kumçatı beldesinde, dengbêj bir ailede büyür.  2009 yılında Mem û Zîn Kültür Merkezi'de (MKM) çalışmaya başlayan Durak, daha sonra kurduğu Koma Sorxwin adlı grupta şarkılar söylüyordu.




 



 

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim