Gazete Emek- Ezhel adıyla ünlenen Ömer Sercan İpekçioğlu yaptığı hareketlerle gündemde kalmaya devam ediyor. 2018 senesinde yayınladığı şarkılarda uyuşturucuya özendirdiği mazeretiyle hapsedilen ünlü rapçi, 1 sene 8 ay cezaya çarptırılmış fakat cezası 5 sene ertelenmişti.

Rap şarkıcısı Ezhel, yaklaşık Instagram hesabından paylaştığı bir hikayede, AKP hükümetinin ve sarayın politikalarını eleştiren kendi seslendirdiği bir şarkıyı paylaştı. Ezhel’in paylaşımı kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Gerçek adı Ömer Sercan İpekçioğlu olan Ezhel, yaklaşık Instagram hesabından iktidarı ve sarayı eleştiren bir hikaye paylaştı. Ezhel paylaştığı hikayede kendi seslendirdiği protest bir şarkıya yer verdi. Şarkı kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Ezhel daha önce de, 6 Eylül Cuma gecesi saatler 00.00’ı gösterdiğinde ‘Olay’ adlı şarkısının zehir zemberek klibini yayımlamıştı. Sosyal medyada büyük ilgi gören bu klipte de hükümeti ve sarayı eleştiren sözler yer alıyordu.

Serenay Sarıkaya, Ali Koç ile sevgili olduğunu iddia eden gazeteciyi bir şartla affetti

Yaşanan vakaların ardından Almanya’ya yerleşen Ömer Sercan İpekçioğlu, kendine ait instagram hesabından bol tenkit ve küfrün olduğu bir paylaşım yaptı. Paylaşımın içinde geçen sözlerden dolayı, bahsi geçen küfürlerin gayesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia edildi. 

EZHEL SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

 Ezhel, sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı bir paylaşımda "F.ck You Mr. Erdoğan" sözleriyle sosyal medyada gündem oldu. #ezhel etiketi Twitter'da 1 numaralı gündem oldu. 

EZHEL KİMDİR?

Sahne ismi Ezhel olan Ömer Sercan İpekçioğlu 1 temmuz 1990 senesinde Ankara’da doğdu.

İlk albümünü 2017 senesinde çıkarmıştır. Kısa müddette milyonlara kendini dinletmeye başlayan genç rapçi şarkılarında Ankara’da yaşadığı mahalle kültürünü yansıtıyor.

Geleneksel kültürle kâinatsal bir nitelik yakalayan Ezhel, ufak yaştan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başladı. Rap’in yanında Reggae stili müzik yapmaktadır. Ezhel, Gitar, piyano, ney, def ve darbuka çalabilmektedir.

Ezhel, 2008 senesinde Keişan ile beraber yaptığı seri ile ismini duyurdu. 2011 senesinde Kamufle, Red, Anıl Piyancı, Keişan, Grogi, İndigo, Nomad ile beraber yaptığı Sekiz isimli şarkısıyla daha geniş kitlelere erişmiştir.

Türkçe rap’in ehemmiyetli adlarıyla çalıştıktan sonra 2011 senesinde Funk’d up, Dj Suppa ve Aga B ile VooDoo Records’u kurdu.

Hiphoplife tarafından desteklenen Freestyle King 2 müsabakasında 16 müsabakacı arasında 1.
2 albümüne “Yaprak Düşerse” şarkısı ile katkıda bulunmuştur.

2018 Mayıs ayında Ezhel hakkında açılan davada ünlü rapçi “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme” yargılamasıyla hakkında 10 seneye kadar mapusu istenmiş ilk mahkemede salıverilme etmişti.

Editör: TE Bilişim