Gazete Emek- Sanatçı Mem Ararat, 4 Aralık'ta Ankara Keçiören Belediyesine bağlı Neşer Ertaş Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilecek konserinin belediye tarafından "Kürtçe şarkı çalınacağı" gerekçesiyle iptal edildiğini duyurdu. Aradığımız Keçiören Belediyesinden bir yetkili "Salon Mehmet Esen adına kiralanmış. Ancak bunun üzerine başka bir sanatçının konser vereceği tespit edilmiş. Kürtçe şarkı çalınacağı için konserin iptal edildiğine yönelik haberler asılsızdır" diye yanıt verdi. 

Mem Ararat, sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayarak Keçiören Belediyesi'nin "Kürtçe şarkı çalınacağı" gerekçesiyle sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini belirtti. Sözleşmenin imzalandığını, biletlerin satışa çıkarıldığını, uçak ve otel rezervasyonlarının yapıldığını belirten Ararat, "Bu akşam geç saatlerde Belediyeden bir yetkili Ziz Müzik'i arayarak: 'Konserde Kürtçe şarkı çalınacağını bilmiyorduk, Keçiören Belediyesi olarak buna izin vermeyeceğiz ve bu yüzden tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh ediyoruz' denildi. Bundan dolayı Ankara konserimizin iptal olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum. Kuşkusuz bu bir nefret suçudur" dedi.

Ahmet Şık, Sedat Peker ile yaptığı görüşmeyi anlattı: BAE garanti vermiş


"KÜRTÇE'YE DÖNÜK BU NEFRET SUÇUNU KINIYORUM"

Mem Ararat'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle oldu:

"Bildiğiniz gibi 4 aralık 2021'de Ankara Keçiören Belediyesine bağlı Neşet Ertaş Kültür Merkezi Salonunda bir konserimiz gerçekleşecekti. Günler önesinden organizasyondan sorumlu arkadaşlarımız (Ziz Müzik Organizasyon) bütün resmi başvuruları yapmış ve salon ile sözleşme imzalanıp salonun ücreti yatırıldıktan sonra biletler Biletix üzerinde satışa çıkarılmıştı. Biletlerin büyük bir kısmı satıldı bildiğim kadarıyla. Bütün müzisyenlerin uçak ve otel rezervasyonları da yapıldı.



Bu akşam geç saatlerde Belediyeden bir yetkili Ziz Müzik'i arayarak: "Konserde Kürtçe şarkı çalınacağını bilmiyorduk, Keçiören Belediyesi olarak buna izin vermeyeceğiz ve bu yüzden tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh ediyoruz" denildi. Bundan dolayı Ankara konserimizin iptal olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum. Kuşkusuz bu bir nefret suçudur. Kürtçe'ye dönük bu nefret suçunu işlediği için Keçiören Belediyesini esefle kınıyorum. Ve biz şarkılarımızı hep bir ağızdan söylemeye devam edeceğiz ve yine Kürtçe söyleyeceğiz, hem de bütün ağız ve lehçelerde...

Mağduriyet yaşanmaması adına bilet alan dostlarımızın Biletix üzerinden biletlerini iade etmelerini rica ediyorum. 

Siz dostların takdirine ve bilgisine saygıyla... Mem"

 

Yılmaz Özdil: HDP, seçmenine yalan söylemeyen tek partidir

BELEDİYEDEN YANIT: YANLIŞ BİLGİ NEDENİYLE FESHEDİLDİ

Mem Ararat'ın açıklamasını sormak için aradığımız Keçiören Belediyesinden bir yetkili "Bizim aldığımız bilgiye göre salon Mehmet Esen adına kiralanmış. Ancak bunun üzerine başka bir sanatçının konser vereceği tespit edilmiş. Kürtçe şarkı çalınacağı için konserin iptal edildiğine yönelik haberler asılsızdır. Yetkililerden aldığımız bilgi bu yöndedir" diyerek yanıt verdi. Sanatçı Mem Ararat’ın gerçek adı ise Mehmet Esen.

Gazete Duvar'a konuşan Keçiören Belediyesi Kültür Müdürü Buket Taker organizasyon şirketinin salonu tiyatrocu Mehmet Esen’in gösterisini gerekçe göstererek kiraladığını, Mem Ararat’ın konser yapılacağının tespit edilmesinin ardından "yanlış bilgi verilmesi" nedeniyle sözleşmenin feshedildiğini belirtti. Keçiören Belediyesi yetkilileri suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. 

Urfa Barosu Anadil Komisyonu’nun da konseri engelleyen belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim