Gazete Emek-9 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek kutlamada Mizgin Tahir, Yelda Abbasi ve Ferhat Tunç’un yanı sıra birçok sanatçı sahne alacak.

Musa Anter, İsmail Beşikçi ve Ali Temel’in de içinde bulunduğu bir grup aydın ve sanatçı tarafından 27 Eylül 1991 yılında İstanbul’da kurulan Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), 27. yılını ‘ Be hev re’ (Birlikte) sloganıyla 9 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde kutlayacak.


Etkinlik, saat 17.00’da başlayacak.

9 Aralık’taki kutlamada sahne alacak isimler şöyle: Mizgin Tahir, Yelda Abbasi, Ferhat Tunç, Teatra Jiyana Nu, Mezopotamya Dans, Mezopotamya Sinema, Kay-Der Koma Dilan Govend, Dengbejler Mıhemede Beyro, Xeniye Qereyaz, Xalede, Sebri Agıri, Bedredin Ebasi, Arhat, Deniz Esmer, Ferit Elalmış, Gulen Xerzan Çiya, Koma Çiya Genım, Mervan Tan, Nurcan Değirmenci, Nurhak Kılagöz, Ruken Yılmaz, Serhat Kural, Talat Yeşil ve Weysi Ermiş.

Aralıksız geçen 27 yıl


MKM sanatçılarından Genım İldan, Kürt kültür ve sanatının gelişimine katkı sunmak için 27 yıldır İstanbul’da aralıksız bir şekilde çalışma yaptıklarını, gecenin temel amacının yılların birikiminin yansımasını halkla buluşturmak olduğunu söylüyor.

MKM sanatçılarından Genım İldan, hedeflerini ise şöyle anlatıyor:

“Egemenlerin korku ve paniğe dayalı yürüttüğü politikayı kültür ve sanatla yordamıyla elimizden geldiğince bertaraf etmek istiyoruz. 

Halkın moral ve motivasyonunu güçlendirerek, korkulacak bir durumun olmadığını ve mücadele etmek gerektiğini, birlikte olmak gerektiğini göstermek istiyoruz. Sadece kültür sanat alanlarında değil aynı zamanda toplumun bütün alanlarında geçerli bir birliktelikle, bu baskıcı totaliter sisteme karşı güçlü bir karşı duruş sergileyebiliriz”

Son olarak İldan, tiyatro, sinema ve müzik kurslarının 2 aydır devam ettiğini, aynı zamanda atölyelere isteyenlerin hala kayıt yapabileceğini dile getirerek, Mezopotamya Kültür Merkezi ile dayanışma çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim