Gazete Emek- Oyuncu Müjde Ar'ın, Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan yapımcı Çiğdem Mater'e yazdığı mektup Birgün gazetesinde yayınladı.

Ar, "Dışarıdan içeriye mektuplar: Orada dirence yenildiler" başlıklı yazısında “Çiğdemciğim, milyonlarca insan bu kötü oyunun sonuna gelindiğini biliyor. Her kesimden olağanüstü bir destek olduğundan kuşkunuz olmasın" ifadelerini kullandı.

Müjde Ar'ın Mater'e yazdığı mektup şu şekilde:

"Seninle son karşılaştığımızda Kars’ta bir festivalde idik. Her zamanki gibi gülen yüzün içimi ısıtmıştı, 'merhaba nasılsın?' dediğinde. Çocuksu ifaden içindeki temizliğin yansımasıydı. Kendi hayatını geri plana atıp, başka insanlar için iyi şeyler yapan “güzel kadın” diye geçirdim içimden. Eeeee ne de olsa anasının kızı dedim. Sevgili Nadire’nin kızıydın sen. Sıradan insanların fark edemedikleri şeyleri göstermişti sana.

Gezi Davası baştan beri saçmalıklarla, hukuksuzluklarla dolu bir süreç oldu, hepimiz biliyoruz. Ama orada asıl olan şey “dirence” yenilmişlerdi. Taksim ellerinden kaymıştı. Bunu hazmedemeyenler “matruşka” gibi ha babam bir şeyler uydurdular. Kendi yandaşlarının bile pes dediği 18 yıllık ceza ile hepinizi cezaevine kapattılar.

Acaba?

Tutukluluk hayattan soyutlanmak demek ise bunu başaramadılar. Bir ağaca bile kıyılmasın diyen herhangi biri için, içinde bulunduğu mekânın bence önemi yoktur. Çünkü onlar özgür ruhlardır. Çiğdemciğim, dışarıdan haberlere gelince, milyonlarca insan bu kötü oyunun sonuna gelindiğini biliyor."

Kaynak: Gerçek Gündem

Editör: TE Bilişim