Gazete Emek- Ahmet Kaya'nın ağabeyi Mustafa Kaya, kardeşi ile ilgili kendisine danışılmadan çekilecek bir filmin eksik kalacağını söyledi.

25 yıl aradan sonra 'Zor Yıllar' adlı yeni bir albüm yapan Mustafa Kaya, son dönemde kardeşi ile ilgili bir film yapılmasının konuşulduğunu hatırlattı.

Kaya bugün medyada yer alan açıklamalarında, "Ahmet Kaya filmi ben olmadan olmaz. Ahmet'i en iyi tanıyan, yaşadıklarını da bilen benim. Bana danışılmadan yapılacak olan Ahmet Kaya filmi mutlaka eksik kalır ve içinde yanlışlar barındırır" dedi. 

"Onu benden iyi oynayacak bir oyuncu da yok. Ahmet'in bakışlarını, tepkilerini ve duygularını en iyi bilen kişi benim" diyen Mustafa Kaya şunları söyledi:

"Hangi oyuncu ne kadar çalışırsa çalışsın altından kalkamaz. Ben Ahmet Kaya filminden gelir değil, sadece kardeşimin doğru anlatılmasını bekliyorum." 

'Ahmet Kaya filmi' yapılması bir süre önce Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'nın yaptığı çağrıyla gündeme gelmişti. Alçı, "Müslüm" filminin elde ettiği başarının ardından filmin yapımcısına çağrı yaparak Ahmet Kaya için de film çekilmesi gerektiğini söylemişti. Bu çağrının ardından Sabah gazetesi yazarı Hakan Uç da Ahmet Kaya filmi için girişimler olduğunu ve eşi Gülten Kaya'nın böyle bir projeye izin vermesi için ikna edilmeye çalışıldığını yazmıştı.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim