Gazeteemek- Gazeteci Koçali Özipek tarihin av ve avcılarının kısa bir hikayesini Gazete Emek için yazdı. 

İşte o yazı:

Uzun süre geçmişsizdik. O yüzden geleceğimiz de olmadı. Gelecek geçmişin içindeydi çünkü…


Her nasılsa yitirmiştik yolumuzu, karanlık labirentlerinde tarihin. Sırtımızda balyalanmış ihanet yıllarının ağırlığıyla kalakalmıştık bir başımıza. 


Yitik, boynu bükük, kimsesiz. O yüzden tarih bizim için acıların, ayrılıkların tarihi oldu hep. Kavuşamamaların, hep yitirmenin tarihi. Özlemin tarihi. Nerde olmak istersek orda olamamanın, kimi neyi seversek ondan ayrı kalmanın tarihi.

 
Derken günün birinde derinlerde beliren bir ışık huzmesi gördük. Ardından çağları kuşatan bir ses; “at sırtından bin yılların kamburunu ve yürü ışığa” diye gürledi. 


Saygı uyandıran bir korku sardı benliğimizi. Ve umut ve sevinç gözyaşları. Yürümeye koyulduk, gözlerimizi kamaştıran ışığa. 

Her adımda yitirdiğimiz bir parçamızı bularak ilerledik. Bugüne varsıl dönmek için tarih içindeki ayak izlerimizi takip ederek antik çağlara geri gitmeliydik. 

Acılarımızın kaynağı da ilacı da oradaydı. Ancak yöneldiğimiz ışık, ufuk çizgisi gibi biz gittikçe geri çekiliyordu. Anladık ki bu sonsuzluk demektir. 


Yol bitmeyecektir. 

Yaşamak; senin olan yolda hep yürümek, hep aramak demektir. Ve öğrendik ki tarihe yürümekti. Boşuna denmemiştir geçmiş gelecekten daha belirsizdir. 


Çünkü her gün yeniden yazılır diye. Ve geçmiş her gün yeniden yazılır oldu bizde de. 

İsa’nın doğumunun 2017 yılındayız. Ama İsa’yı yaratan koşullar henüz kalkmadı dünyamızdan. Roma başka isimler altında da olsa hep var oldu. O gün bu gündür. Ama Romalar var oldukça İsalar da hep olacaktır. Her firavunun bir Musa’sı, her Romanın bir İsa’sı yok muydu tarihin derinliklerinde.

İsa’nın, sevgi, kardeşlik ve özgürlük bayrağı gecenin en karanlık olduğu bu coğrafyada dalgalanıyor şimdi. 


Ve sözleri çağdaş havarilerin dilinde, eyleminde dalga dalga yankılanmakta hala.

"Ne mutlu yaslı olanlara; onlar teselli edilecekler. Ne mutlu yüreği temiz olanlara; onlar tanrıyı görecekler, ne mutlu mutlu barışı sağlayanlara onlara tanrının çocukları denecek. 

Ne mutlu doğruluk uğruna zulüm görenlere, göklerin egemenliği onlarındır.” (İncil)

"    
Özgür ufuklara ulaşma serüvenimizin yarattığı büyük umutla 1 mayıs bahar ve emek bayramında her şeyin eskisinden daha güzel daha iyi olacağını bilmenin sevinciyle….

Editör: TE Bilişim