Gazete Emek- Dijital yayın platformu Netflix’in en çok izlenen dizileri belli oldu. Newsweek’in haberine göre listenin ilk sırasında The Witcher yer alırken, onu La Casa De Papel takip etti. İşte milyonlarca insanın izlediği ve ilk 5’e giren diziler…

1- THE WİTCHER (76 milyon)


The Witcher 76 milyon kişi tarafından izlenerek kırılması zor bir rekora imza attı. Filmin fantastik hikayesinde, yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki barış sona erer ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak ünlenen cesur ve korkusuz suikastçı Geralt of Rivia, vaat edilen çocuğun doğumunu bekleyen bir kahramandır. Bu çocuk dünyanın tüm dengesini değiştirecek güce sahiptir. Geralt Rivia’nın başından geçen olağanüstü olaylar, seyirciyi farklı bir evrene taşıyor.


 
2- LA CASA DE  PAPEL (65 milyon)


Netflix’in en çok izlenenler listesinde ikinci sırayı Türkiye’de büyük bir hayran kitlesi bulunan La Casa de Papel aldı. Dizide, “Profesör” olarak adlandırılan bir suç dehasının tarihin en büyük soygununu yapmayı planlaması anlatılıyor. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmek olan “Profesör”, bu amaç için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir. Dizi, düşmeyen aksiyonu, akıl oyunları ve oyunculuklarıyla göz dolduran yapımlardan.


 

3- STRANGER THİNGS  (64 milyon)


64 milyon kişinin izlediği Stranger Things, 80’li yılları kendine fon yapan fantastik bir gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono’yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesinin hikâyesini anlatıyor.

4- TİGER KİNG (64 milyon)


Netflix’in bir başka çok izlenen dizisi ise Tiger King. Eli silahlı, çok eşli bir country şarkıcısı olan Joe, büyük kedilere ilgisi olan bir insandır. Oklahoma’da bir yol kenarı hayvanat bahçesi işleten Joe ve onun gibi büyük kedilere karşı tutku besleyen uyuşturucu baronları, dolandırıcılar ve tarikat liderlerinden oluşan topluluğun hayatı oldukça karmaşıktır.
Carole Baskin adında bir büyük kedi barınağı sahibi ve hayvan aktivistinin onların işini engellemeye çalışması, işlerin karanlık bir hal almasına neden olur. Oluşan rekabeti engellemek için harekete geçen Joe, kiralık katil tutmaya karar verir. Ancak bu durum Joe’nun tutuklanmasına neden olacaktır. 2020 yapımı dizi +18 etiketiyle yayınlanıyor.

5 – BRİDGERTON (63 milyon)
2020’nin son günlerinde yayınlanan Bridgerton da en çok izlenen dizilerden biri olmayı başardı. Dizide ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton, ailesinin izinden gidip çok seveceği bir erkekle evlenmek ister. Genç kadının seçenekleri çok olsa da ağabeyi teker teker adayları eler.

Ancak Leydi Whistledown’ın hazırladığı bir skandal, Daphne’nin adının lekelenmesine neden olur. Bu sırada sosyeteye yeni katılan kızların annelerinin gözdesi olan Hastings Dükü ile Daphne arasında bir çekim oluşur.

Kaynak: Kronos 
 

Editör: TE Bilişim