Gazete Emek- Oyuncular Sendikası, dün Saray’da gerçekleştirilen Sinema kanunu toplantısına katıldığı için eleştirilen başkanları Demet Akbağ hakkında bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Akbağ’ın toplantıya katılma sebebinin, “sinema yasasında sorunlu görülen, sansüre sebep olabilecek noktaları dile getirmek ve oyuncu-set çalışanı tüm sinema emekçilerinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını yansıtmak için” katıldığı vurgulandı.

Oyuncular Sendikası’nın twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Oyuncular Sendikası kurulduğu günden bu yana sahne, perde, ekran ve mikrofon oyuncularının sosyal ve ekonomik haklarını ilgilendiren konularda hem yasa yapıcılarla hem düzenleyici ve denetleyici kurumlarla hem de sektör paydaşlarıyla diyaloğa önem vermektedir. Sektörümüzde yaşanan sorunlar karşısında çözüm için sendikamızın çağrılı olduğu diyalog mekanizmalarına katılımın üzerimize düşen bir görev olduğuna inanıyoruz.

Cumhurbaşkanlığının sektördeki işçi ve işveren kesimlerinden temsilcileri davet ettiği 29.01.2019 tarihinde düzenlenen toplantıya, sendikamız adına Genel Başkanımız Demet Akbağ, sinema sektörüyle ilgili yasal düzenlemelerin yapıldığı bu dönemde; sinema yasasında sorunlu gördüğümüz, sansüre sebep olabilecek noktaları dile getirmek ve oyuncu-set çalışanı tüm sinema emekçilerinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını yansıtmak için katılmıştır.

Her ne kadar sinema yasası özelinde yapılmış olsa da Oyuncular Sendikası olarak bu toplantıyı; oyuncuların yıllardır göz ardı edilen sigortalılık, işçi sağlığı ve can güvenliği, sendikal örgütlenme özgürlüğü vb. en temel sorunlarını, uygulanmayan ya da ötelenen hakları ile ilgili taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi kamu mercilerine iletebileceğimiz bir olanak olarak değerlendirdik. 

Aynı zamanda, resmi bir kurum olarak, haklarımız için ulusal ve uluslararası her merci ile görüşmek, bizi ilgilendiren süreçleri yakından takip etmek ve hafıza yaratmak, tüm süreçleri raporlayıp kayıt altına almak sendikamızın asli görevidir.

Yakın zamanda, tüm üyelerimizi yakından ilgilendiren bu konularla ilgili önemli bir toplantı planladığımızı üyelerimize ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz. 

Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu 

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim