Gazete Emek- Oyunun ardından açıklama yapan Soylu, "Elinizdeki, kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz" ifadelerini kullandı. Tiyatroda izleyici olarak bulunan sanatçı Kadir İnanır'a da hitaben "Eksik yapmışsınız Kadir Efendi" demişti.

Sürer: Bu saygısızlığı kabul edemiyoruz

Sanatçı Sürer, Soylu’nun açıklamalarını “şuursuz” olarak nitelendirdi. “Yıllar önce bir siyasi partinin ilçe başkanıyken yanlarına gittiğimizde bizi saygı ile karşılayan kişi bugün bizim arkadaşlarımızsa saygısızca saldırıyor” diyen Sürer, şöyle konuştu:

“Bu ülkede yıllardır sanatçılar var. Bir de bu siyasiler var. Siyasiler değişir biri gider biri gelir. Ama sanat ve sanatçı kalıcıdır. Ülkenin dertleri bitti de sanatçılarla uğraşmaya başladılar? Özellikle Kadir İnanır’ın ve Devran’ı sahneleyenlerin hedef gösterilmesine çok çok üzüldüm.”

‘’Kimi tehdit ediyorsunuz?”

“Kadir İnanır ve bizler gibi sanatçılar bu ülkenin sorunlarını çözmek için zamanı geldiğinde elini taşın altına koyan kişileriz. Dün Kadir İnanır ‘Akil insan’dı. O zaman koştur koştur peşindeydiniz. Bugün siyasetiniz değişince ona bu şekilde davranamazsınız.

“Biz bu ülkeye değer veriyoruz. Ülkenin demokrasi sorunu bitmiyor. Bunun için mücadele ediyoruz. Sanatımız da bundan bağımsız olamaz. Asla kabul etmiyorum. Çok üzgünüm.”

Mansur: “Yine olsa yine giderim”

Lale Mansur da, Soylu’nun açıklamalarını “gülünç” bulduğunu belirterek, “Bu şekilde sanatçılara saldırdıklarında kimse onları ciddiye almaz” dedi.

Mansur şöyle konuştu:

“Oyun gecesi ben de oradaydım. Sanatçı arkadaşımızı izlemeye gittim. Jülide şahaneydi. Her şey çok güzeldi. Kadınların bir arada olması çok güzeldi, anlamlıydı güzel bir geceydi. Oradaydım olsa tekrar giderim.  Bir kere Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu da oradaydı. Hepsi Başak’a destek için oradaydı. Bu kadar güzel bir tablo uzun zamandır görmemiştim.

“Soylu, bir zamanlar öfke ile söz ettiği Erdoğan’ın şimdi kölesi oldu. Ama bizim sanat anlayışımız hiç değişmedi. İstiyorlar ki bu ülkede kimse işini yapamasın. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işini yapamasın, sanatçılar işini yapamasın.

‘İşkence görenlerin dosyasını araştırın"

“Siz, sanatçılarla uğraşmak yerine, öldürülen kadınların, işkence gören insanların dosyalarını araştırın. Bu ülkede o kadar çok sorun varken neden sanatçılarla uğraşıyorsunuz? Ceza Kanunu’nda öyle değişikler olsun ki erkekler, kadınları öldüremesin, öldürülme noktasına gelmeden kadınlar korunsun. Siz bizimle, sanatla uğramak yerine kendi işinizi yapın."

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim