Gazete Emek- Müzik dünyasında 1999 yılından bu yana sanatçı, profesyonellik ve müzik yapım şirketlerini ödüllendiren WOMEX’in 2021 Ödül Töreni yapıldı. Uluslararası çapta 20 müzik yapım şirketinin onurlandırıldığı törende yılın sanatçı ödülünü Aynur Doğan aldı. Profesyonel müzik ödülü ise Global Music Match’e verildi.

Portekiz’de gerçekleşen ödül törenine bini aşkın konuk katıldı. Dünyanın çok çeşitli ülkesinden müzisyenler ve müzik severlerin katıldığı törende popüler kültürden, yöresel ezgilere katılımcılar müzik şöleni yaşadı.

Zeynep Demirel: Dininizin yozlaşmasını bu kadar dert edeceğinize ekonomimizi dert edin

IRKÇILIĞA KARŞI SÖYLEDİLER

Ödül töreninin açılışını Portekizli sanatçılar gerçekleştirirken, ardından küresel çapta müzik yapan sanatçılar sahne aldı. Müziğin birleştirici gücünün yansıdığı sahnede sanatçılar, “milliyetçilik, ırkçılık, hoşgörüsüzlüğe” karşı şarkılarını söyledikleri mesajlarını verdi.

Şarkıcı Serpil Benay: İbrahim Tatlıses'in istismarına uğradım

MÜZİĞİN EMPATİYE TEŞVİK ETTİĞİ VURGULANDI

WOMEX Direktörü Alexander Walter, ödül töreninin Portekiz'e ilk kez getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken Portekiz Kültür Bakanı Ângela Ferreira ise “Müziğin ve kültürün dünyada benzersiz birleştirici bir role sahip olduğunu buradan görüyoruz. Dünyamızda daha derin bir anlayış ve empatiye ihtiyacımız olduğuna teşvik ediyor” diye konuştu.

Demirtaş’tan Erdoğan'ın kitabına ilişkin yorum: Duydum ki yazarı bile okumamış

AYNUR DOĞAN MESAJINI 3 DİLDE VERDİ  

Konuşmaların ardından ise ödüller sahiplerini buldu. Ödülünü “Hepinize çok teşekkür ediyorum” yorumuyla Türkçe, Kürtçe, İngilizce dillerinde paylaşan sanatçı Aynur Doğan da etkinlikte sahne aldı.

Kaynak: JİNHA 

Editör: TE Bilişim