Gazete Emek- Adana ’da bu yıl ikinci kez gerçekleşecek, 2. Yaşar Kemal Sanat Günleri 16 Kasım’a dek sürecek.

Adana ’da bu yıl ikinci kez gerçekleşecek, “ Yaşar Kemal Sanat Günleri”  başlıyor. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı sanat günlerinde röportaj, kısa film ve kapak tasarım atölyeleri, sergiler düzenlenecek. 16 Kasım’a dek sürecek etkinliklerin son gününde Kardeş Türküler konser verecek. 

Adana önemli bir etkinliğe daha ikinci kez ev sahipliği yapacak. Kitapları birçok dile çevrilen, dünyaya Çukurova’yı ve Adana ’yı en iyi ve en güzel anlatan ünlü yazar Yaşar Kemal doğup büyüdüğü topraklarda çok sayıda yazar ve sanatçının, “Hemşeri” buluşmasına katkı koyacağı etkinliklerle anılacak.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli’nin katıldığı dünkü bilgilendirme toplantısı sonrasında, Prof. Dr. Hatice Çubukçu moderatörlüğünde, “Hüyükteki Nar Ağacı’na Yolculuk “isimli panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Güven Turan, Dr. Seza Yılancıoğlu, Ahmet Güneştekin, Ferhat Boratav ve Nebil Özgentürk, Yaşar Kemal ile olan anılarından kısa bölümler aktardı, sanat günleri etkinlikleriyle ilgili bilgi aktardı.

Bu yıl 2. kez düzenlenen ve 16 Kasım tarihine kadar birçok sanat etkinliğine sahne olacak, “ Yaşar Kemal Sanat Günleri”, Seyhan Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı ve Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Çok sayıdaki etkinliklerde röportaj, kısa film ve kapak tasarım atölyeleri kurulacak sergiler açılacak. Sanat günlerinde ayrıca; atölyelere katılanlar ile birlikte 15 Kasım’da Yaşar Kemal’in köyü olan Hemite Köyü ziyaret edilecek. 16 Kasım’da ise Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Kardeş Türküler konser verecek.


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim