Gazete Emek- Arda Turan ile Berkay Şahin arasında bir gece kulübünde başlayarak hastanede devam eden kavganın polis raporu ortaya çıktı. Savcılık kararı ile Arda Turan'ın Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınıyor.

Sözcü'den Ümit Türk ve Tugay Saday'ın haberine göre, Başakşehir’de forma giyen futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasında Emirgan’daki özel bir mekanda yaşanan kavga sonrasında Beşiktaş’taki bir hastaneye taşmıştı. İddialara göre, kavgada burnu kırılan Şarkıcı Berkay'ın hastaneye gitmesinin ardından Arda Turan ve arkadaşları hastaneye gelmiş ve burada kısa süreli bir tartışma yaşanmıştı. 

Murat Dalkılıç'ın da dahil olduğu öğrenilen kavgada tartışma alevlenince Arda Turan’ın elindeki silah ateş aldığı iddia edildi. Silahın ateş alması sonucu kimse yaralanmazken, hastanede kısa süreli panik yaşandı. 

“FOTOKOPİ MAKİNESİNDE MERMİ ÇEKİRDEĞİ”

Arda Turan ve beraberindekiler hastaneden ayrıldıktan sonra olay yerine gelen polis ekiplerinin tartışmaların yaşandığı katta yaptığı incelemelerde fotokopi makinesinde bir mermi çekirdeği bulundu. Polis, mermi çekirdeğini incelemek için emniyete götürdü. 

ARDA TURAN'IN İFADESİ ALINIYOR 

Savcılık kararı sonrası Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Arda Turan'ın ifadesi alınmaya başlandı. Savcılık, olayla ilgili önce ameliyattan çıkan Berkay’ın da ifadesine başvuracak.

İfade işlemleri savcılığın talimatıyla emniyet tarafından yapılacak. Arda Turan’ın hastanede silah sıkıp sıkmadığı da Berkay’a sorulacak. İfadeler doğrultusunda soruşturmanın ilerleyeceği öğrenildi. 

“ÖLDÜR BENİ, ÇOK PİŞMANIM”

Arda Turan ile Berkay Şahin arasında kavga Arda'nın Berkay’ın eşine sarkıntılık ettiği için çıktığı iddia edilmişti. Kavga sonrasında burnu kırılan ünlü popçu Berkay hastaneye kaldırılmıştı. Olayın ardından Berkay’ın eşi Özlem Şahin, Arda’nın elinde silahla hastaneye geldiğini ve Berkay’a “Ben senin karın olduğunu bilmiyordum. Öldür beni, çok pişmanım. Ben çok büyük öküzlük ettim. Özür dilerim” dediğini iddia etmişti. 

ARDA TURAN: “HASTANEYE KOŞTUM, YANIMDA DA SİLAH VARDI” 

Kavgayı daha önce “Basit bir tartışma” olarak değerlendiren Arda Turan cephesinden bir açıklama geldi. 2. Sayfa programına konuşan  futbolcu, “Berkay, mekanda arkadaşlarımla otururken yanıma geldi ve ‘Kaptan seninle yarın konuşabilir miyiz?' dedi. Ben şakalaşıyor sandım tamam dedim ancak sonrasında ensemden tuttu ve o an çok sinirlendim kafayı koydum… O ana kadar yaşananlardan haberim yok. Olayları Aslıhan'dan öğrendim onu da Berkay'ın eşi aramış. Olanları duyunca hemen hastaneye koştum, yanımda da silah vardı. Bu olaylara sen inanıyorsan kafama sık dedim sonrasında Berkay ve eşiyle orada helalleştik ancak sonrasında bu tarz paylaşımlarda bulundular” şeklinde konuştu. 

İşte olayın tutanağı:

ARNAVUTKÖY
SUÇ NO
1010
KASTEN YARALAMA – TEHDİT
FF

Olay Özeti

10.10.2018 Günü saat:13.30 Sıralarında idaremiz özel hastanesinde Silah ile ateş etme olayı olduğu bildirilmesi üzerine hastaneye geçilmiş,burada görevliler ile yapılan görüşmede 10.10.2018 günü Saat:05.30 Sıralarında  Arda TURAN ile Berkay ŞAHİN isimli şahıslar Hastanenin Acil servisine geldikleri,Şahısların alkollü ve gergin oldukları Arda TURAN isimli şahsın belinde kabarıklık olduğu Özel güvenlik görevlileri tarafından gözlenmiş,şahıslar görevlilere hitaben her hangi bir olumsuzluğun olmadığını söylemişler ve Acile yakın yerde olan Cekap Servisine girmişler,burada konuştukları esnada Murat DALKILIÇ isimli şahıs hastaneye gelmiş,şahıslar kendi arasında zaman zaman yüksek ve alçak sesle tartıştıkları,daha sonra Berkay ŞAHİN isimli şahsın muayenesi yapılmış,adlı rapor düzenlenmiş,ayrıca şahısların tartıştığı yerin çalışanları mesai başladığında zeminde ve Fotokopi cihazında isabet ile mermi çekirdeği bulmuş,ancak yaşanan tüm olaylar her hangi bir polis merkezine bilgi verilmemiş,10.10.2018 tarih ve 07.45 Saatli adli rapor incelendiğinde Berkay ŞAHİN isimli şahsın burnunun kırık olduğu tespit edilmiş,hastane görevlilerinin Arda TURAN isimli şahsın muayene edilmemiş olduğu tarafımıza beyan edilmiştir.Olay esnasında Hastanede Amir konumunda Özel güvenlik görevlisi Harun AKTAŞ isimli şahsın olduğu anlaşılmış,Hastanenin Kamera görüntüleri incelendiğinde Arda TURAN isimli x şahsın elinde Siyah renkli tabanca olduğu izlenmiş,Silahın ateş alma anı kamerada tespit edilememiş,olayın gerçekleştiği zeminde yerde bir isabet,Fotokopi makinesinde bir adet,ayrıca bir adet mermi çekirdeği olay yeri inceleme ekibi tarafından muhafaza altına alınmıştır. Kasten yaralama olayının Sarıyer ilçesi Emirgan Mahallesi Saf saf sokak N:39 Sayılı içkili eğlence yerinde gerçekleştiği tespit edilmiştir. Olay günün Beşiktaş C.Savcısı Utku KİBRİTÇİOĞLU na anlatılmış,Kasten yaralama Silahla tehdit Ceraim verilmesi Arda TURAN isimli şahsın yakalanması,Tabancanın bulunması için çalışma yapılmasını, Berkay ŞAHİN in Müşteki eşi Özlem ŞAHİN in ve Murat DALKILIÇ isimli şahısların Bilgi sahibi olarak ifadelerinin alınması,olay yeri inceleme yapılmasını,Kamera görüntülerinin alınmasını,hastanede olaya tanık olan personelin bilgi alınmasının yapılmasını,Müşteki Berkay ŞAHİN in eşi olan Özlem ŞAHİN in beyanında Cinsel taciz mevzusu geçir ise bu konu ile ilgili tekrar C.Savcısından talimat alınmasını,konu ile ilgili gelişme olur ise tekrar C.Savcısından talimat alınmasını talimatlarını vermiş, Ayrıca talimatın devamında Hastanenin Özel güvenlik görevlisi Harun AKTAY isimli şahsa Suç bildirmemekten ayrı bir tahkikat evrakı hazırlanmasını ikmalen gönderilmesi talimatlarını vermiştir.Müşteki Berkay ŞAHİN in Hastaneden darp edildiğine dair Doktor raporu temin edilmiş,tahkikata başlanmıştır.


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim