Gazete Emek- Arda Turan ile Berkay arasındaki dava bugün İstanbul Adliyesi’ndeki 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00 sıralarında görülmeye başlandı. Arda Turan’ın 12,5 yıla, Berkay Şahin’in ise 2 yıla kadar hapsinin istendiği dava, 19 Haziran 2019 tarihine ertelendi.

Futbolcu Arda Turan hakkında, “Cinsel Taciz”, “Ruhsatsız silah bulundurmak”, “Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokmak” ve “Kasten Yaralama” suçlamalarıyla dava açıldı. Şarkıcı Berkay Şahin ise “Hakaret” ile suçlanıyor.

ARDA TURAN’IN TALEBİNE RET

Duruşmada Arda Turan’ın avukatları duruşmanın içeriğinin yasaklanması talebinde bulundu. Mahkeme Arda Turan’ın talebini reddederek savunmasını sordu.

TURAN: SİLAHI KOLTUKTAN ALMAK İSTERKEN PATLADI

Turan savunmasında, “Gittiğimiz mekan küçük bir yerdi. Tuvalete gitmek isteseniz en az 4-5 kişiye çarparak gidersiniz. O gün ben de Özlem Hanım’a çarptım ve özür diledim. Sonra Berkay gelip ensemden tutup ‘seninle konuşmamız lazım’ dedi. Berkay’ın ısrarı üzerine arbede yaşandı. Dışarıda Berkay’ın korumalarına Arda’ya, ‘sıkın’ dediğini duydum. Eve gittiğimde olayın Berkay’ın eşiyle alakalı olduğunu öğrendim. Hastaneye gidip durumun yanlış anlaşılma olduğunu anlatmak istedim. Rahmetli dedemden kalma silahım yanımdaydı. Ona uzatıp ‘Bana inanmıyorsan istediğini yap’ dedim. O da silahı alıp koltuğa attı. Silahı koltuktan almak isterken patladı. Suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Berkay ise şöyle konuştu: “Özlem canı sıkılmış şekilde yanıma geldi. Ben ısrar edince, çocuğumun üstüne yemin ettirdikten sonra anlattı. Arda’nın koluna çarptıktan sonra kulağına, ‘Çok güzelsin. Evli olmasaydın ya da olmasaydım seni kaçırmazdım’ dediğini bana anlattı. Ben de mekanın içine girerek Arda’nın ensesinden tutup kulağına, ‘eşimi bırakıp 10 dakika sonra geleceğim’ dedim. Arda, ‘Ben Bayrampaşalıyım bana bir şey olmaz’ ifadeleriyle hastaneye geldi. Mermi silahın ağzındaydı…” dedi

BERKAY: YAPMASI GEREKEN TEK ŞEY ÖZÜR DİLEMEK

Berkay savunmasına, “Arda Turan hatasını kabul edecek özür dileyecek” şeklinde konuştu. “Kendisi yeni baba oldu, ben çocuğundan bir saat bile ayrı kalmasını istemem”  diyen Berkay, “Yaptığı terbiyesizliği kabul edecek” ifadesini kullandı.

“SİLAHI EVDEN ALMADIM, ARABADAYDI”

Berkay Şahin’in avukatı Arda Turan’a “Bir çiçek yerine neden silahla gittiniz?” diye sordu. Arda Turan ise ” Haklısınız. Silahla gitmem doğru değildi. Sabah saat 05.00’dı. Samimiyeti göstermek için öyle yaptım aile hassas bir konu benim için. Silahı evden almadım, arabadaydı. Özel bir çaba yoktu, silahı almak için” diye cevap verdi.

Bu arada Berkay olay gecesi Arda Turan’ın ensesini nasıl tuttuğunu özel güvenlik görevlisi üzerinde gösterdi.

“DAVAYA KONU SÖZLERİ ÖZLEM’E SÖYLEMEDİM”

Arda Turan ise “Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Berkay’ın eşi ve ailesiyle ilgili böyle bir şeyin içinde olmadım. Konuşma sırasında Berkay bana ‘y…’ dedi şikayetçiyim. Davaya konu sözleri Özlem’e söylemedim” dedi

Berkay Şahin’in avukatı, “Özlem hanımı tanımadığınız söylediniz. Sizce neden böyle bir iftira atsın?” diye sordu. 

Arda Turan söz alarak “Başkalarının hayatları nasıl ilerler ben bilemem. Onun cevabı müvekkillerinize sorun” dedi.

Özlem Şahin de ” Olay gecesi Arda Turan, ‘Çok güzelsin. Evli olmasaydın seni kaçırmazdım’ dedi . Arda Turan alkollüydü. Oradan uzaklaştım. Ben kimseye iftira atmadım. Benim bir çocuğum var, biri de karnımda. Allahın huzurunda herkes hesap verecek, şikayetçiyim” ifadesini kullandı.

İfadelerin alınmasının ardından hakim davayı 19 Haziran 2019 tarihine erteledi.

Editör: TE Bilişim