Gazete Emek-Yaptığı birçok ilginç çalışma ile sosyal medyada adından sıkça söz ettiren türkücü Aydın Aydın, sosyal medya gündeminin en önemli dalga malzemesi oldu. 

Aydın, geçtiğimiz yılın 8 Mart'ında Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne dikkat çekmek için Mersin'in Tarsus ilçesinde bir tarlaya giderek kendini öküz yerine koyarak çift sürmüştü. Aydın'ı çift sürdüğü fotoğrafı sosyal medyada dalga malzemesi oldu. 


Aydın Aydın, Tarsus İlçesinin Kızılçukur Mahallesi'nde 'Kadına şiddete hayır' projesini hayata geçirmek için yazılan senaryonda yer aldı. Senaryo gereği, tarla sürülürken öküzün olmaması yüzünden kadın yerine geçtiğini gören Aydın Aydın, duruma el koyarak yerine geçti. Sabana geçen Aydın Aydın, çiftçi eşliğinde tarlayı sürdü. Tarlanın işinin bitmesinin ardından Aydın Aydın, yanında getirip omzuna taktığı seyyar müzik çalar ile tarla, tarla gezerek ırgat kadınlara da sürpriz bir konser vererek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutladı.

Kadının hayatında şiddetin asla olmaması gerektiğini dile getiren Aydın Aydın, kadınların her alanda korunması gerektiğini dile getirdi. 

Aydın, "kadın bir mal değil, eşya değil onlar birer çiçektir, onlar başımızın tacıdır, onlar bizleri yetiştiren birer annedir, yaşamın her alanından onlara saygı gösterip gereken önem ve değeri toplum olarak vermemiz gerekir" dedi.
 

Editör: TE Bilişim