Gazete Emek - Deniz Akkaya ve AKP’li Sevda Türküsev, Uçankuş TV’de yayınlanan Canlı Masa programının konuğu oldu. Tartışmanın konusu görücü usul evlilik olunca anlaşamayan konuklar arasında tansiyon arttı. 

Hafta içi her gün Uçankuş TV’de yayımlanan Canlı Masa programında görücü usulü tartışması açıldı. Görücü usulü evliliklerin azalması nedeniyle kadına yönelik şiddetin arttığını söyleyen AKP’li Sevda Türküsev ile kişinin evleneceği kişiyi bir başkasının değil, kendisinin seçmesi gerektiğini savunan Deniz Akkaya arasında tartışma çıktı.

‘’GÖRÜCÜ USULÜ EVLİLİĞİN BİTMESİ İLE KADINA ŞİDDET ARTTI’’

Sevda Türküsev, "Görücü usulü evlilik bitti ve serbest yaşama başlandı. Bununla da kadına şiddet ve cinayet arttı. Ten uyumu diye bir saçmalık yok. Deniz hanım siz desteklemiyorsunuz diye bu ülkenin bu değerine laf söyleyemezsiniz. Siz evlilik öncesi ilişkiyi öneren bir insansınız ben de bunu desteklemiyorum" dedi. 

‘’GÖRÜCÜ USULÜNDE KADINA FİKRİ SORULMUYOR’’

Türküsev’in sözleri üzerine Deniz Akkaya, ‘’İnsanlar birbirini tanıyacak, flört edecekler. Tabi ki de iki kişi birbirine uyumlu mu diye birbirine bakacak. Benim anam babam benim gideceğim adamın huyuna değil malına bakar. Ben böyle bir şey kabul edemiyorum. Sizin eskiden böyle bir şey yok demeniz çok trajikomik. Görücü usulü evlenmek kadar kötü bir şeyi nasıl desteklersiniz? Görücü usulü gibi bir avamlığıben destekleyemem. Senin dediğin görücü usulünde kadına fikri sorulmuyor. Bu adamla ben evleneceğim, ben yatağa gireceğim, ben çocuk yapacağım buna niye anam babam karar veriyor? Yazıklar olsun, kız çocuklarını mahveden zihniyetler sizsiniz işte." diyerek tepkisini gösterdi.

Programda tartışmanın büyümesi ile birbirine bağırmaya başlayan konuklara sunucular müdahale etmekte zorlandı.

Editör: TE Bilişim