Gazete Emek- Yılmaz Erdoğan, Mars Group tartışmasına dair konuştu: Kavga gürültü peşinde değiliz.


Yılmaz Erdoğan, Mars Cinema Group ile yaşanan ‘patlamış mısırlı bilet kampanyası’ tartışmasını TRT Haber’de değerlendirdi. Yapımcılar, bilet hasılatından kendilerine düşen payın yıllardır artmadığını, bunun sürdürülemez olduğunu savunurken, promosyon krizinin kaynağı ise salon işletmecilerinin patlamış mısır ve içeceğin ücretini müşteriden alarak, biletin esas payını düşük tuttukları iddiası.

Film yapımcılarıyla Mars Cinema Group arasında başlayan gelir dağılımı tartışmasına dair konuşan Yılmaz Erdoğan, ‘konunun bu çarşamba günü komisyona gireceğini’ belirtti. Erdoğan, “Bu hafta öyle ya da böyle bu iş netleşir diye düşünüyorum. Çarşamba diye duydum komisyona girecek. Benim gönlümden geçen bizim anlaşmamız ve işimizi yapmamız için illa bizi yasanın zorlamasına gerek yok ama olmuyorsa beklenebilir” dedi.

‘SEYİRCİ REKORU KIRARSAK MALİYETİ KURTARABİLİYORUZ’

Erdoğan, ‘film yapma ve sinemada izleme maliyetlerinin arttığını ancak kazancın sabit kaldığını’ şu sözlerle dile getirdi: “Maliyetlerin hepsi arttı bir tek bizim biletten aldığımız pay artmadı. Seyircinin sinemaya gittiğinde ödediği para arttı, her şey arttı ama bir tek bu artmadı. 2014’ten beri kademeli olarak bu yönetim gelince Mars grubuna iş, artık sistem durdu. Seyirci rekoru kırılırsa maliyet kurtarma durumuna geldi ki anlaşılamaz şekilde başa döndük. Gene söylüyorum biz kavga gürültü peşinde değiliz. Seyircinin karşısında olmaz. Öyle şeyler filmlerde olur.”


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim