Gazete Emek- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtlamasına besteci ve piyanist Fazıl Say'dan tepki geldi.

İmamoğlu'nun mayıs ayındaki Karadeniz turuna Alçı'nın katılmasını da eleştiren Say, röportajla ilgili ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ya Nagehan ve eşinin mağdur ettiği Atatürkçüler, demokratlar, çağdaş insanlar ne olacak? Evleri basılanlar? Hasta yatağından alınanlar? Bu ülkeyi savunan bizler çok mu keyif aldık mahkemelerde falan sürünürken? Bu yüzden pişmanım, hayal kırıklığım büyük. Sadece ben değil, çoğumuz.

CHP, İmamoğlu’nu aday filan asla göstermemeli. Alay mı ediliyor bizlerle? Kimin üstüne yürümek bu? Onu avucunda taşıyan, koruyan, İstanbul’u kazanmasında en büyük desteği veren kitlelere de kurumlara da partilere de resmen saygısızlık bu."

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mayıs ayındaki Karadeniz turuna davet edilen gazeteciler arasında Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök gibi isimlerin yer alması tepki çekmişti. o dönem İBB Sözcüsü Murat Ongun "Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz, Nagehan Alçı oralarda çok seviliyor, fotoğrafın bütününe bakıyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir" derken, İmamoğlu da "Vız gelir tırıs fider" ifadesini kullanmıştı.

Alçı, AK Partili Tevfik Göksu'nun "İstanbul'un kayıp 1000 günü" raporundaki iddialar üzerine İmamoğlu'na sorduğu soruları ise önceki gün Habertürk'teki köşesinde paylaşmıştı. Alçı, "Ekrem İmamoğlu ile yaptıklarını, yapamadıklarını, kendisine yönelik ithamları, AK Parti’nin İstanbul raporunu ve İstanbul’un geleceğine dair tahayyüllerini konuştuk. Keyifli bir röportaj oldu" demişti.

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim