Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman bugünkü köşesinde TV8'de ekrana gelen popüler yarışma programı Survivor'la ilgili soruyu yanıtladı.

Acun Ilıcalı'nın yapımcısı olduğu Survivor’la ilgili Hayrettin Karaman'a gelen soru ve verdiği yanıt şöyle:

"Soru: Survivor, kadın erkek beraber bir adada yaşayan bir yarışma programıdır.

Mahrem olan kadın ve erkek aynı yerde yatabiliyor, mahrem yerleri açık ve vücutlarını görebiliyor, yarışmayı kazandıklarında birbirlerini öpebiliyor, sarılabiliyor. Bu tür programlara katılmak veya izlemek caiz mi, kazanılan para helâl mi?

Cevap: Tarif ettiğiniz davranışlar İslam dini ve ahlakına ve bizi biz yapan değerlerimize aykırıdır, ayıptır ve günahtır. Bu davranışları içeren bir faaliyete katılmak ve bunu izlemek elbette caiz değildir. Günah işleyerek kazanılan para da helâl olmaz."

PAYLAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

“AKP’nin fetvacısı” olarak anılan Hayrettin Karaman, daha önce de “Gavurdan Dost Domuzdan Post Olmaz” başlıklı bir yazı kaleme almış ve HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve halkın bir bölümünü aşağıladığı gerekçesiyle Karaman hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. 

'SÜNNİ BİR KADIN, ALEVİ BİR GENÇLE EVLENEMEZ' DEMİŞTİ

Karaman, "Sünni bir kadının, Alevi bir genç ile evlenemeyeceğini" söylemiş ve gelen tepkiler üzerine çocukluğu ve gençliğinde Çorum'da Alevi arkadaşları olduğunu söylemişti.

Editör: TE Bilişim