Gazete Emek- Kürdistan Güzellik Kraliçesi Jalya Sirwan, 25 Eylül’de yapılan Bağımsızlık referandumu'na ilişkin, konuştu. 

 
Güzellik Kraliçesi Jalya Sirwan, Süleymaniye’de dün başlayan 2. Süleymaniye Uluslararası Film Festivali’ne katıldı.


 
Rûdaw’a konuşan Jalya Sirwan, festivale katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Festivalin profesyonel bir şekilde yapılmasından gurur duydum” ifadesini kullandı.
 
Kürdistan’ın bağımsızlığına tam destek verdiğini söyleyen Süleymaniyeli Jalya Sirwan, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Biz Kürtler yüz yıldır bağımsız bir Kürdistan devletine kavuşmayı hayal ediyoruz. Bağımsızlık uğruna binlerce şehit verdik ve bedeller ödedik. Kürdistan Güzellik Kraliçesi olarak bağımsızlığa ‘Evet’ oyunu kullandığım için gururluyum. Kürdistan bayrağını en yakın zamanda uluslararası arenada göreceğimizi umut ediyorum.”

 
Jalya Sirwan, Kürdistan Güzellik Kraliçesi seçildiğinden beri hayır işlerine ağılık verdiğini belirtti:
 
“Birinci seçildiğimde üzerimde büyük bir sorumluluk olduğunun bilincindeydim. Bunun için de yardım faaliyetlerine ağırlık verdim. Özellikle IŞİD’le savaştan dolayı Kürdistan’a sığınan çok sayıda göçzede aile var. Elimden geldiği kadarıyla onlara yardım etmeye çalışıyorum.
 
Bir süredir IŞİD’le savaşta şehit düşen peşmergelerin ailelerine maddi destekte bulunmak için üzerinde çalıştığım bir kampanya var. Amacımız kampanyayı genişleterek, daha fazla şehit yakınına yardım edebilmek.”
 
2016’da düzenlenen Kürdistan Güzellik Yarışması’na Doğu ve Güney Kürdistan’dan adaylar başvurmuştu.


 
20 yaşındaki Jalya Sirwan, yarışmada birinci seçilmişti.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim