Gazete Emek-  Dersim'de devam orman yangınlarına müdahalenin gecikmesiyle ilgili tepkiler sürerken şarkıcı Tarkan Tevetoğlu da "Kalbim ve dualarım Dersim'le" diyerek konuya ilişkin destek paylaşımında bulundu.  

Dünyaca ünlü şarkıcı, bu mesajının ardından MHP'li Hüseyin Sözlü tarafından hedef alındı. MHP Genel Başkan Başdanışmanı Sözlü, paylaşımını alıntıladığı şarkıcıya yönelik "Ne çukur bir adamsın sen sözde Tarkan" ifadelerini kullandı.

MHP'den Tarkan'a 'Dersim' çıkışı: Sözde Tarkan 

"SÖZDE TARKAN" 

Sözlü'nün Tarkan'a yönelik ifadeleri şöyle: 

"Atatürk'ün çıkardığı Tunceli kanununa rağmen 'Dersim' deyişine mi inanacağız ; yoksa yarın atacağın 'Atatürk' vurgulu 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajına mı inanacağız? Ne çukur bir adamsın sen sözde Tarkan." 

İbrahim Kahveci'den ev almak isteyenlere kritik uyarı

SOSYAL MEDYADA LİNCE UĞRADI 

Tarkan, çevre duyarlılığıyla tanınan bir isim. Aynı zamanda Hasankeyf ve benzeri birçok çevre tahribatı yapılan yerlere ilişkin çağrılarıyla biliniyor. 

Tarkan’a bu tavrından dolayı destek mesajları gelirken, çok sayıda Twitter kullanıcısı da ”Dersim” kelimesinin kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, nefret suçu içeren söylemlerde bulundu. 

Twitter kullanıcıları şu ifadeleri kullandı:

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim