Gazete Emek-TV8'de yayımlanan O Ses Türkiye müzik programında Yıldız Tilbe ile Gökhan Özoğuz arasında yaşanan ırkçılık tartışmalarına televizyonun sahibi Acun Ilıcalı'da katıldı. 

Irkçılıkla suçlanan şarkıcı Yıldız Tilbe’yi savunan TV 8’in sahibi ve ‘O Ses Türkiye’ programının sunucusu Acun Ilıcalı, “O Ses Türkiye çekimlerinde yaşandığı iddia edilen olayla ilgili söylenenler durduk yerde uydurulan yalan ve çarpıtmadan başka bir şey değildir” dedi.


‘O Ses Türkiye’ yarışmasının jürisi Yıldız Tilbe’nin bir yarışmacı için “Aaa sen Türkmüşsün… Ben seni yabancısın sandım. Türk olduğunu bilsem dönerdim” dedikten sonra diğer jüri Gökhan Özoğuz’la ırkçılık tartışması yaşadığı belirtilmişti.


Tilbe, kendisini ırkçılıkla itham edenlerin şerefsiz ve namussuz olduğunu öne sürerek “Çekemiyorlar beni” demişti.

Instagram hesabından açıklama yapan Ilıcalı şöyle dedi: “Son günlerde herhalde magazinel yazı malzemesi bulmakta zorlanan bazı arkadaşlar, sevgili Yıldız Tilbe ile ilgili gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bir haberi gündeme getirmeye çalışmaktalar. O Ses Türkiye çekimlerinde yaşandığı iddia edilen olayla ilgili söylenenler durduk yerde uydurulan yalan ve çarpıtmadan başka bir şey değildir. Yıldız Tilbe yabancı dil bilmediğini, dolayısıyla yabancı dilde söylenen şarkılarda ifade ve yorum başarısını ölçemediği, bu nedenle de yabancı dilde şarkı söyleyen yarışmacılara dönmediğini söylemiştir. Bu samimi söylemin ‘ırkçılık’la ne alakası olabilir?”

Ilıcalı’nın açıklamasının tamamı şöyle:

Editör: TE Bilişim