Gazete Emek-Şarkıcı Orhan Gencebay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “milli bir duruş sergilediği” görüşünü dile getirdi; “Alkışlıyorum. Özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanımızın milli başarıları mutlaka devleti ve ülkesini seven her vatandaşı gururlandırıyordur” diye konuştu.

Gencebay, "Ben görüşlerimi, sanatımla ilgili değerleri konuşmak istiyorum ama ne desem bir yerlere çekmeye çalışanlar var. Ve bunlar, kendine göre siyasi duruşu ile değerlendirmeye çalışan, bilgi sahibi olmayan, art niyetli kişiler. Tavsiyem şudur ki; lütfen tüm düşünceleri kendi siyasi duruşunuza göre değerlendirmeyin. Yoksa böyle ayrımlarla tek dostunuz kalmaz. Siyasetle ilgili konuşmasam bile altında başka şeyler arıyorlar ve beni hedefe koyuyorlar. Bu nedenle bir süre konuşmama kararı almıştım" ifadelerini kullandı.

Gencebay, Kalçık’ın 'Bazı kişiler sizi neden hedefe koyuyor?' sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Ben hayatım boyunca siyaset yapmadım çünkü ben siyasetçi değilim. Hiç kimsenin dedikodusunu da yapmadım, kimse için kötü de konuşmadım. Neyi doğru biliyorsam onu söylerim. Şarkılarımda da hep iyiliği, ahlakı, güzelliği, estetiği, adaleti, paylaşımı anlatmaya çalıştım. Buna rağmen, konuşmalarımdan kötü yorum çıkartmaya çalışanlar var. Ama bunu başaramazlar. Siyaset halkımıza, devletimize hizmet demektir. Bu hizmeti yapan kim olursa olsun son derece saygılıyım. Devletçiyim, vatanımı da ölümüne sahipleniyorum. Halkımız kimi cumhurbaşkanı seçtiyse, ona da saygı gösteririm. Kim bu ülke için çalışırsa, ona saygı da sevgi de duyarım. Ülkemize hizmet etmiş birçok lideri de tanıyorum. Özal'ı da, Demirel'i de Ecevit'i de tanır ve severdim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da tanıyorum ve milli bir duruş sergiliyor, ben de alkışlıyorum. Özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanımızın milli başarıları mutlaka devleti ve ülkesini seven her vatandaşı gururlandırıyordur. Bunu da görmemek mümkün değil. Tüm dünya bu başarıları takdir ediyor. Bu başarıları ve milli kazançlarımız bize gurur verirken, bunlara şartlanmış ve olumsuz bir bakış açısıyla muhalefet etmek son derece yanlış. Bu kazanımlarla Türkiye'nin çok daha iyi olacağına inanıyorum." 

Editör: TE Bilişim