Gazete Emek-Son günlerde sahne performansı ve açıklamalarıyla gündeme gelen şarkıcı Gülşen hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Gözaltına alınıp savcılığa ifade veren Gülşen’in emniyet ifadesi ortaya çıktı. İfadesinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Gülşen tutuklandı.

Odatv'nin haberine göre, suçlamayı kabul etmeyen Gülşen, grubunda Miraç adlı müzisyenin “imam” lakabı olduğunu belirterek “Ben orkestrama hitaben ‘beni seyircilerimin arasına omuzlarınızda taşıyın demem üzerine’ bana orkestra arasından ‘seni imam taşısın’ şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç ile aramızda geçti. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven fırsat eşitliğine inan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım” dedi.

Gülşen’in ifadesinde, “Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum. Ancak provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum” demesi dikkat çekti.

Ünlü şarkıcı ifadesinde, “Ben imamhatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım” dedi. 

LGBT BAYRAĞI GÜNDEM OLMUŞTU 

Gülşen, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen İstanbul Festivali kapsamında konser vermişti. Seyircilerin verdiği LGBT bayrağını sahnede açan Gülşen, "Bunu en güzel köşemizde saklayacağız" demişti.



 

AKP'Lİ ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ:  İNSANLIK AYIBIDIR 


 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla şarkıcı Gülşen’i hedef aldı.

Gülşen’in verdiği konser sırasında bir imam hatip mezunu ile ilgili sarf ettiği, “İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor” sözlerine tepki gösteren Çelik, “Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir” ifadelerini kullandı.

Çelik, Gülşen’in toplumun belirli bir kısmını ‘sapıklık’ söylemiyle hedef aldığını öne sürerek, “Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır” dedi.

“Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk” görüşünü paylaşan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.”



 

ALİ ERBAŞ: ŞİDDETLE KINIYORUM 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen'in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik ifadelerini kınadı.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.


 

YAZI GÖNDERİLDİ

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinden Emir Somer’in haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; verdiği konser esnasında yaptığı konuşma nedeniyle şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne yazı. Gülşen’in yaptığı konuşma tespit edilip tutanağa dökülecek.

“Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, polisler tarafından gözaltına alınarak mevcutlu olarak ifade vermek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülecek.

GÖZALTINA ALINDI 

Nisan ayında verdiği konserde gitaristiyle şakalaşma görüntüleri "imam hatiplilere yönelik hakaret" olarak lanse edilen şarkıcı Gülşen,  'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılması ve kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde edilmesi talimatı üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Şarkıcı Gülşen söz konusu soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alındı.



GÜLŞEN'DEN AÇIKLAMA

Dört ay önce konserinde imam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, İstanbul Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak özür dileyen sanatçı şunları söyledi: 

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmaya hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayımlanmıştır. Sözlerim ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım..."
 

Editör: TE Bilişim