Gazete Emek- Sabah gazetesi yazarı olan ve Pelikan yapılanmasıyla anılan Hilal Kaplan Haber Global'de Buket Aydın'ın konuğu oldu. 

Aydın, programda "'Hükümete yakın gazeteciler parlamenter sisteme dönülsün' dedi. Hatta benim programımda Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı. İçerde de bir fikir ayrılığı mı var sorusu akla geliyor. Yok ama siz ne düşünüyorsunuz?" diye sordu. 

Kaplan, soruya "Nagehan Alçı hükümete yakın bir gazeteci değil. Erdoğan rejimi diyen bir gazeteciden bahsediyorsunuz" diye yanıt verdi. 

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın başında bulunduğu Turkuvaz Medya’ya ait Sabah gazetesi yazarı ve Pelikan yapılanmasıyla anılan Hilal Kaplan Haber Global'de Buket Aydın'ın konuğu oldu. 

Aydın'ın "'Hükümete yakın gazeteciler parlamenter sisteme dönülsün' dedi. Hatta benim programımda Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı. İçerde de bir fikir ayrılığı  mı var sorusu akla geliyor. Yok ama siz ne düşünüyorsunuz?" diye sordu. 

Kaplan, "Nagehan Alçı hükümete yakın bir gazeteci değil. Erdoğan rejimi diyen bir gazeteciden bahsediyorsunuz" diye yanıt verdi. 

Kaplan'ın açıklamasından satır başları şöyle: 

Erken seçim beklemiyorum. Daha adayın yok erken seçim diyorsun. 

Bana biraz koalisyon dönemi siyasetçilerini hatırlatıyorlar. Kahramanlaştırdıkları Demirtaş bile yazı yazdı ve eleştirdi. Demirtaş'ın bile eleştirdiği durumdalar. 

Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor. Çok liderlik vasfı olduğunu sanmıyorum. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını İYİ Parti desteklemiyor. Mezhebini bile getirdi. En radikal soldan Ahmet Şık da mezhebini dile getirdi. 

6 kez bir araya gelmişsin aday konuşmamışsın. 

Cumhuriyet tarihinin en çapsız bakanı demişti Davutoğlu için Kılıçdaroğlu. Ali Babacan ise 5 yıl boyunca sustu. Nasıl bir insan bu? 

Kılıçdaroğlu diyor ki Erdoğan ABD'ye kaçıcak, para kaçırıyor diyor. Gülünç. Firari FETÖ'cülerle aynı şekilde konuşuyor. 

Nagehan Alçı hükümete yakın bir gazeteci değil. Erdoğan rejimi diyen bir gazeteciden bahsediyorsunuz. 

SOSYAL MEDYA YASASI

Benzer yasalar Almanya'dan da geçti, Fransa'dan da geçti. O zaman sansür olmadı bunlar. Araştırma yapıldı yalan haberin en çok yapıldığı ülke Türkiye. Bunların önüne geçmek devletim sorumlulupu. O yüzden olumlu buluyorum sosyal medya yasasını. 

PELİKAN TARTIŞMASI

Haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Bir iftiradır. Daha önce çektiğim videoda madem öyle bana dava açın dedim. Ancak açan olmadı ben açtım. Neden sineye çekmek zorundayım ki bu iftiraları. 

Haysiyeti için yaşayan insanlarız. İftara atanların bir bedel ödemesi gerekir. 

Editör: TE Bilişim