Gazete Emek- Meclis'teki bütçe görüşmelerinin ikinci gününe, AKP'li ve İYİ Partili vekiller arasında çıkan kavga damga vurdu. Sözlü tartışma yumruklu kavgaya dönerken, kalp pili bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı.

AKP Bursa milletvekili Zafer Işık'ın yumruk attığı Örs, kalbinde sorun yaşanması sonrasında önce Meclis'te revire götürüldü, sonrasında ise ambulansla Güven Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kalp spazmı geçirdiği belirtilen Örs, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. kalbinde pil olduğu öğrenilen Örs'ün pil değişikliği için bir gün yoğun bakımda uyutulacağı belirtildi.

huseyin-ors.jpg

'HAYATİ TEHLİKESİ VAR'

İYİ Partili Turhan Çömez ise "Trabzon milletvekilimizin hayati tehlikesi var" açıklaması yaptı. Halk TV'ye konuşan Çömez, doktorlardan aldıkları ilk bilginin bu yönde olduğunu söyledi.

ELEKTROŞOK İLE HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur yaptığı ilk açıklamada, Örs’ün elektroşok ile hayata döndürüldüğünü söyledi.

TBMM'de 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde, dün kürsüye çıkan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını hedef almış, bu sırada iki taraf arasında gergin anlar yaşanmıştı.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

 İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, saldırıyı kınayarak sosyal medya hesabı Twitter'dan şu ifadeleri kullandı:

"Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs'e yönelik saldırıyı kınıyorum. Demokrasimizin ve millet iradesinin yansıması olan Gazi Meclis'imizde, milletin temsilcisine kalkan bu yumruk, aynı zaman da bizzat milletin kendisine atılmıştır. Gereken de yapılmalıdır!"


 

İYİ PARTİ'DEN HASTANE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

İYİ Partili Cesur, hastane önünde yaptığı açıklamada, "İlaç uygulandı. Gelirken de Güven'deki yetkilileri arayarak burada Kardiyoloji ve Acil hocalarının bir arada hazır olmalarını rica ettik. Yapılan müdahale kalp ritminin geri döndürülmesiydi. Hayati tehlikesi devam ediyor" dedi. Cesur sözlerinin devamında, "Uyutuluyor kendisi. Hayati bir müdahale yapıldı. Şu anda o şartlarda" diye konuştu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, "Bu saldırıyı gerçekleştirilenler için utanç verici bir durumdur. Demokrasiyi, uzlaşmayı bir tarafa bıraktıklarını biliyorduk ama insanlığı bir tarafa bıraktıklarını milletimiz bir kez daha görmekte" ifadelerini kullandı.

Zorlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Hüseyin Bey olayı yatıştırmak adına hareket ederken o sırada AK Partili bir milletvekili, parmağında da bir yüzükle milletvekiline saldırıyor. Bu milletin vekilliği değil milletin cellatlığına soyunmaktır. Öyle anlaşılıyor ki mevcut siyasal iktidar yaklaşan seçimlerin verdiği buhranla acımasızca bir saldırı yöntemini tercih ediyor. Biz ortaya çıkan bu neticeyi milletimizin takdirine sunuyoruz. Bu Türkiyemizin nereye doğru gitmekte olduğunu gösteren çok önemli bir işarettir. Çok üzüntülüyüz. Biz sorumluluğumuzu TBMM'de yerine getirmeye devam edeceğiz."



 

AKP’Lİ ZAFER IŞIK: GRUBUMUZ LÜZUM GÖRÜRSE AÇIKLAMA YAPAR

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldırarak yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık olaya ilişkin ilk açıklamasında “Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim, grubumuz uygun görürse açıklama yapar” dedi.

Diken'den Bilal Çelik'e konuşan Işık, sözkonusu saldırının ‘olayın sıcaklığı’yla yaşandığını söyledi. İYİ Parti grubunun ‘saldırması’ sonucu böyle bir ‘mukavemet’ gösterdiklerini söyleyen Işık, Örs’e vururken elinde bir cismin olmadığını ve yere düşerken yaralanmış olabileceğini ekledi.

Olayla ilgili özür dilemeyeceğini söyleyen Işık, AKP grubu 'lüzum görürse' açıklama yapılacağını ifade etti.

KAVGA NASIL ÇIKTI?

İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz'ın kürsüde konuşma yaptığı sırada AKP ile İYİ Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşanınca, Meclis Başkanvekili Haydar Akar oturuma 10 dakika ara verdi. Bunun üzerine gerilim büyüdü. İYİ Parti ve AKP milletvekilleri arasında yumruklaşma yaşandı.

Editör: TE Bilişim