gazeteemek- Her işte ve her başlangıçta bir HAYIR vardır diyerek gazeteemek'e başlıyoruz. 

Bundan bir yıl öcesine kadar gazetecilik yapmak isteyen her birimizin çalıştığı birer kurum vardı. 

Çalıştığımız kurumların yanısıra o kurumlardan ayrıldığımızda çalışabileceğimiz başka alternatif kurumlar da vardı. Sonra bir anda hayatımıza KHK'ler girdi ve hem çalıştığımız kurumlar hem de çalışabileceğimiz bütün kurumlar kapatıldı. 

Ben de İMC TV'nin kapatılmasından sonra uzun bir süre işsiz kaldım. Açılan kimi yerlere başvurma şansım dahi olmadı çünkü benim gibi olan binlerce arkadaşım vardı. Yıllarca hep emek sömürüsüne karşı mücadele ettim. 

Hiçbir dönemde emek gaspına karşı mücadeleyi bırakıp başka bir işe yönelmedim, kaçmadım. Bundan sonra da ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarımla inadına emeğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

gazeteemek tam da böyle bir sürecin mütevazi bir karşı duruşu olarak ortaya çıkıyor. Biz emeğimize bizi sevenlerle büyük bir dayanışma içerisinde sahip çıkacağız. Bu işe ekonomik olarak büyük bir yatırım yapmadık. 

Bizim en büyük yatırımımız inancımız, hayallerimiz ve kendimize olan güvenimizdir. Bu yazıyı okuyan kimi umutsuz vakallar şimdiden, "başaramayacaklar" diyeceklerdir. 

Onları mutlu etmek adına şimdiden bu zamana kadar hiçbir şey yapmayıp evde oturduğumuz için zaten başarısız olarak kendimizi tanımlayıp öyle başlıyoruz. 

Ama yaptığımız her haber, yazdığımız her yazı, attığımız her görüntü, mevcut karanlık dönemin aydınlanması için bir zerre katkı sağlayacaksa bundan da kendi adımıza mutluluk duyarız. Bu kadar kıstırılmışlık içerisinde, toplumun bu kadar tekçiliğe mahkum edildiği bir dönemde 'tek medya'ya karşı bir duruştur bizimkisi. 

Bizler emeğin, emekçinin ve doğrunun yanında saf tutarak bu yolculuğumuza başlıyoruz. Şimdiden bizi destekleyecek olan herkesi bütün dayanışma duygularımızla selamlıyoruz. 

Haydi, kaldığımız yerden tekrar başlıyoruz...

Son olarak bir not da ekleyelim; Gazeteemek'in İMC TV ile bir bağlantısı yoktur. İMC TV'nin mahkeme süreci devam etmektedir. İMC TV ile ilgili herhangi bir gelişme olması durumunda televizyonumuzun sorumluları gerekli açıklamaları yapacaktır. Ben de İMC TV'de emek vermiş biri olarak televizyonumuzun sizler gibi bir an önce açılmasını temenni ediyorum.