ÖZEL HABER/ PELİN TUNÇ

Gazete Emek- İstanbul Bahçelievler ve Ümraniye'de bulunan kağıt depolarına Valilik izniyle 'yabancılar çalıştırılıyor' gerekçesiyle belediyeler tarafından baskın düzenlendi. Yapılan operasyonda çok sayıda geri dönüşüm işçilerinin çek çeklerine el konularak dükkanları iş makineleriyle yıkıldı. Yıkımı engellemek isteyen işçiler ise darp edilerek gözaltına alındı. 

23 yıldır kağıt toplayıcılığı ile geçimini sağladığını belirten Ali Karakaş, yaşadıkları mağduriyeti anlattı:

 "Gece yarısı saat 2:30 civarında dükkanlarımıza aniden baskın yaptılar. Bütün mallarımızı yükleyip götürdüler. Mallarımız belediye tarafından ihaleye çıkarıldı ve başkasına satıldı, El arabalarımız, kantarlarımız, çantalarımız ayakkabımıza kadar hep belediye tarafından götürüldü." 

ÇÖPTEN ÇIKANLAR HAKSIZ KAZANÇ SAYILIYOR

Dükkanının maliyetinin 30 milyar olduğunu ve yıkıldığını aktaran Karakaş, "Çöp konteynerlerinden topladığımız kağıt, demir ve plastik gibi cisimlerle 'haksız kazanç elde ediyorsunuz' denilerek bize baskı yapıyorlar. Aslında biz onları çöpten çıkarıyoruz yani bizim kimseye bir zararımız yok.Bir daha kimse kapımıza oy moy için kimse gelmesin yeter artık!" diyerek tepki gösterdi. 

"KENDİ ÜLKEMİZDEN KOVULUYORUZ" 

İGEKAT(İstanbul Geridönüşüme Katkı) Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kadir Göymen ise konuya ilişkin şunları söyledi: 

"Depoda yabancı kimse çalışmamasına rağmen kapatıldı ve içindeki mallara el konuldu. Başka bir bölgeden toplanan plastikler arabamın üzerinden alındı. Üstelik araba evimin önünde park halindeyken bunu yaptılar. 200 bin TL zararım oldu ve birlikte çalıştığımız herkes Bahçelievleri terk etti ve memleketlerine döndü. Bizim tek geçim kaynağımız budur kendi ülkemizden kovuluyoruz. Bir an önce sorunlarımıza çözüm sağlanmasını, tekrar işimizi yapmamızı ve zararının karşılanmasını diliyorum." 

"HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERMEDİLER"

Belediyenin mallarına el koyduğu işçilerden Cemal Karaca, "Ben İstanbul Bahçelievler'de 4 senedir hammadde granül çekiyorum. Dün gece saat 2 civarında Bahçelievler Belediyesi zabıta ekipleri ve polisler, iş yerime baskın yaptı. Harfiyat kamyonlarıyla, kepçeyle 50 ton civarında hammadde, plastik maddesi ve granülümüzü yükleyip götürdüler. Hiçbir gerekçe göstermediler, zaten bunu bir gerekçesi yok. 250 bin liralık malımızı kepçeyle bir birine katıp telef etip götürdüler. bu yapılan işkence hangi vicdana hangi adalete sığar çocuklarımızın rızkını aldılar." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim