Gazete Emek- Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde daha önce çok sayıda kişi yedikleri yemeklerden zehirlenmişti. Bu olayın gündeme gelmesinin ardından Hastane'de yeni bir skandal daha yaşandı. 

Van Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) paylaştığı fotoğrafa göre Hastane'nin dün ki yemeğinde hortum parçası çıktı. Daha önce bir örneğine rastlanmayan bu olaya ilişkin Hastane yönetimi ve Van Sağlık İl Müdürlüğü'nden henüz bir açıklama yapılmadı.


Konuya ilişkin görüştüğümüz sağlık il müdürlüğü durumu araştıracaklarını belirtirken Van SES Şubesi Eş Başkanı Fatma Arslan ise olayın vahim boyutlara ulaştığını söyledi. Daha önce de hastane yemekleri nedeniyle yüzlerce kişinin zehirlendiğini belirten Arslan, "Olayın vahim boyutlara gelmesine ve Tarım il müdürlüğünden zehirlenmenin tespit edilmesine rağmen hastane hastane yönetimi herhangi bir açıklama  yapma gereği duymadığı gibi özellikle hastane çalışanlarının yapılan muayene sonucunda alınan raporlara bile müdahale etmeye çalışmıştır.  

Ispanak yemeğinde hortum çıktı

Yaptığımız görüşmelerde bir çok çalışan acile başvuru yapmaya bile çekindiğini ifade etmiştir. 
Daha bu konu ile ilgili gerçeklik açıklanmamış olmasına rağmen 27. 02. 2019 tarihinde yapılan ıspanak yemeginden hortum parçasının çıkması olayı daha vahim bir hale getiriyor. Aslında son zamanlarda bu tür olayların sıklıkla yaşanmasında ülkede yaşanan ekonomik krizin etkilerinin olduğu çok açıktır." dedi.  

Hastane yönetiminin sesizliği kabul edilebilir gibi değil

Arslan, sadece Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi değil Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp merkezinde de birçok sorunun yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi: Yine son günlerde  Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Fakültesinde çalışanlara ve hastalara yemekte ödemelerin yapılmamasından kaynaklı su verilmediği konusunda bazı şikayetler aldık. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesindede su dağıtımı kısıtlanmış birden fazla su verilmemektedir. 
Hastane yönetimlerinin tüm bu sıkıntılara rağmen sessiz kalışı, herşey olağanmış gibi davranması, herhangi bir açıklama yapmayıp, sağlık emekçilerinden, hasta ve hasta yakınlarından özür dilememesi, sorumlu davranmayıp tedbir alınmaması mevcut zihniyetin sağlığa ve insanlara bakış açısını yansıtmaktadır. 
Hastanelerde yoğun iş temposu ve iş stresi baskısı altında çalışan sağlık emekçilerinin en doğal hakkı olan yemeği bile doğru düzgün yiyememeleri ve endişe  duymaları ve zorluk yaşamaları kabuledilebilir bir durum değildir.

Editör: TE Bilişim