Gazete EmekHDP'nin en genç kadın adaylarından Diyarbakır Milletvekili Adayı 22 yaşındaki Dersim Dağ Gazete Emek'ten Koçali Özipek'in Diyarbakır'dan yaptığı canlı yayının konuğu oldu. 

Dağ, Meclis'e gittiğinde ilk iş olarak OHAL'in kaldırılması ve KHK ile ihraç edilenlerin tekrar işlerine dönmesi için çalışacaklarını söyledi. 

Dağ, Eğitim sorunu ve Kürt sorununun da öncelikleri arasında olduğunu belirterek, "Bizim önceliğimiz tabiki Kürt sorunu ile birlikte gençlerin ve kadınların sorunlarını çözmek için çalışmak olacak. Çok genç ve kadın olmayı bir dezavantaj olarak görmüyorum aksine gençlerin ve kadınların çok yoğun bir sevgisi ile karşılaştım. Onların bu ilgisi ve sevgisi beni daha da çok çalışmaya sevketti. Ben gençlere ve kadınlara güveniyorum biz bütün çalışmalarımızı birlikte çözeceğiz. " dedi.

AKP, kaybedeceğini anladığı için bölgede provakasyon peşine düştü

Dağ, AKP'nin kaybedeceğini anladığı için bölgede provakasyonlar peşine düştüğüne vurgu yaparak, "Bölgede ciddi anlamda provakasyonların olacağını tahmin edebiliyorduk. Çünkü 7 Haziran seçimleri öncesi de kaybedeceklerini anladıklarında bölgede ciddi provakasyonlar olmuştu. 5 Haziran'da Diyarbakır'da yaşananları unutmadık. Şimdi de bir kaos yaratıp bu kaostan faydalanmak gibi bir planları var. 

Demirtaş'ı izledikten daha büyük bir enerji ile çalışmalara başladık

Biz Demirtaş'ı kitlesel bir şekilde izledik. Tabi izlerken çok duygulandık ama daha çok çalışmamız gerektiğini anladık. Çünkü Demirtaş'ı gördüğümüz için güç aldık ve çalışmalarımıza daha çok hız verdik. Bizim baraj sorunumuz yok ancak barajın altında bırakılma gibi bir sorunumuz var. Herkesin bu bilinçle sandıklara sahip olması gerekir. Bu seçimin bir ölüm kalım seçimi olduğunu unutmamalıdır. Özelikle kadınlar ve gençler büyük bir enerji ile çalışmalıdırlar. 

HDP'Lİ DERSİM DAĞ İLE YAPILAN CANLI YAYINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilişim