Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Garo Paylan, Gazete Emek'ten Koçali Özipek'e değerlendirmelerde bulundu. Diyarbakır'ın Kürt, Türk,Ezidi, Ermeni, Süryani ve diğer bütün halklar için çok önemli bir merkez olduğunu söyleyen Paylan, "Ama özelikle son yüz yılda Diyarbakır çok şeyini kaybetti. Ermeni ve Süryaniler'ini kaybetti. Son yüz yıldır Kürt halkı da haklarını elde etmek için mücadele ediyor. Diyarbakır geçmişi ile yüzleşsin ve adaletle geleceğe yürüsün istiyoruz." dedi. 

Paylan, Demirtaş'ın TRT'deki konuşmasını da değerlendirdi. Paylan, "Demirtaş, Türkiye'nin gelmiş, geçmiş en parlak siyasetçilerinden bir tanesidir ve en başarılısıdır bu açıktır. Erdoğan'ın kabul edemediği şey de budur. Çünkü Erdoğan, her şeyin en iyisini kendisinin yapacağını düşünüyor, narsist bir siyasetçidir. O yalnızca zulümde başarılı oldu. Siyasetinin başında bir iddası vardı ancak geldiği noktada sadece zulümde başarılı oldu. 

Demirtaş'ı izlerken gurur duydum

Ancak 20 aydır cezaevinde olan bir Selahattin Demirtaş var. Ben en son kendisini ziyaret ettiğide gördüm ki dim dik duran bir Cumhurbaşkanı adayımız var ve ben onunla gurur duyuyorum. Ben dün akşam televizyonda izlediğimde bir kez daha gurur duydum. Eminim ki onu izleyen bütün Kürtler, Türkler de gurur duymuştur böyle bir Cumhurbaşkanı adayı olduğu için. Seçimlere 6 gün kaldı. Bu 6 günde hepimiz büyük bir seferberlikle bir oy Demirtaş'a bir oy HDP'ye deyip çalışmalıyız." 

'Süleyman Soylu yalancılıkla tarihe geçecektir'

Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Demirtaş bizleri tehdit etti" açıklamasına da cevap verdi. Paylan, "Hergün bizleri tehdit eden, her gün bizleri hedef gösteren, her gün bizleri tutuklatan, Suruç'ta çeteci Milletvekili adaylarının yaptıklarından sonra da bizleri hedef gösteren, Suruç'ta yaralı halde hastaneye götürülenlerin kafalarının ezilmesi ve katledilmesinden sonra bile bizleri hedef gösteren bir İçişleri Bakanı'nı Türkiye'nin en yalancı en riyakar içişleri bakanı olarak tarihe geçecek. Demirtaş ise her zaman demokrasi için mücadele eden çok onurlu bir Cumhurbaşkanı adayı ve siyasetçi olarak tarihe geçecek. Demirtaş yakınd özgürlüğüne kavuşacaktır, Soylu gibi kirli zihniyetlerde tarihin çöp sepetine atılacaktır. Süleyman Soylu gibi zihniyetlerden kurtulup Demirtaş gibi aydınlarla Türkiye'nin aydınlık yarınlarına hep beraber koşalım."

'Erdoğan, 2002'de yaşadıklarını HDP'ye yaşatmak istiyor'

Paylan, Erdoğan'ın kapalı bir toplantıda HDP'yi baraj altında bırakma çağrısına ilişkin de konuştu. Paylan, Erdoğan ve Soylu'nun bütün kolluk kuvetlerine sürekli HDP'yi baraj altında bırakma çağrısı yaptığına göre HDPnin baraj sorununun olduğunu söyledi. Erdoğan'ın ve AKP'nin 2002 yılında nasıl iktidara geldiğini hatırlatan Paylan, "Halk her zaman zalimlerin karşısında mazlumların yanındadır. Bunu en iyi Erdoğan bilir. 2002 yılında AKP kurulduğunda herkes bunlara 'şeratçı' deyip karşı durdu. Hiçkimse bunları istemedi ancak halk Erdoğan'ı iktidar yaptı. Şimdi Erdoğan tam tersine dönüştü ve HDP'yi barajın altında bırakma çağrısı yapıyor. Biz bu son 3 yılda çok ciddi karanlık bir süreç yaşamış siyasi partiyiz. Halk Erdoğan'ın bu çağrısından sonra çok ciddi bir tepki göstererek HDP'yi baraj üstüne çıkacaktır. Bütün seçmenlerimiz oylarına sahip çıkmalıdır ve zalimlere karşı HDP'ye barajı aştırmalıdır. 

GARO PAYLAN İLE YAPTIĞIMIZ CANLI YAYINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilişim