ÖZEL HABER/ PELİN TUNÇ

Gazete Emek- Sosyolog yazar Kadir Amaç'ın yeni çıkan 'Pim Kodu' adlı kitabı okurları ile buluştu. 

Kitabına ilişkin Gazete Emek'e konuşan Amaç, "Yeni çıkan kitabımı bana göre; keşke bir İngiliz, bir Alman, bir Fransız ya da bir Japon, bir Amerikalı yazsaydı." diyerek kitabının ancak o zaman uluslararası boyutta tartışılabileceğini savundu. 

Amaç, günümüzde en özgün konuları ve yeni fikirleri içleren önerilerin bulunduğu kitabına ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"DÜNYA KIRMIZI ALARM VERİYOR" 

 Yaşadığımız dünya gerçekten de bütün kötülüklere müsait bir duruma getirilmiş. Yaşadığımız yer kürede insanlık adına her türlü günah, her türlü çirkinlik ve kötülük mubah sayılıyor. Tabiri caizse Tanrı ile Şeytan, iyilik ile kötülük, hakikat ile yalan birbirine eşitlendi. Her türlü nihilizm ve hedonist kültürün zirve yaptığı bir dünyada yaşadığımızı bilmenizi isterim. Abartı olmayacaksa şu ifadeleri kullanmak istiyorum; Dünyamız gerçekten de kırmızı alarm veriyor. Dünyamız kırmızı alarm verirken insanlık ailesi bunu görebiliyor mu ? İnsanlık gerçekten de bir tehlike altında, insanlık bunu fark edebiliyor mu? Bu farkındalık ne düzeyde ve ne kadar gelişmiş? İnsanlık ailesinin bireyleri ya da toplumlar bunun ne kadar bu tehlikenin farkındalar? Bu tehlikelerden biri koronavirüs, bir yandan küresel ısınma, bir yandan çevre kirliliği, göç dalgası ve nükleer başlıklı silahlar... İnsanlığı ve gezegenimizi tehdit eden saniyeler içerisinde yerküreyi yok eden nükleer başlıklı silahlardan bahsediyorum.

ORTAK SORUNLARA GETİRİLEN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 

Kitabında tüm dünyayı ilgilendiren ortak sorunlar üzerinde durduğunu söyleyen ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri sunan Amaç, "Bir yandan küresel sermaye, bir yandan dünya nüfusunun 3'te 2'lik bir bölümünün açlık sınırı altında yaşama durumu ve dünyada yapılan insan hakları ihlallerini de göz önünde bulundurduğumuz zaman dünyanın ne derece korkunç durumda olduğunu görüyoruz. İşte bu kitap tüm bu sorunlara bu zamana kadar söylenmemiş çözüm önerileri ve yeni kavramlar öne sürüyor. Dünya devletleri tarafından Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Amerika dünyada bu güne söz sahibi olduğu devletlerin nazarında bu kitabın oluşmasını, bilim dünyası tarafından bu kitabın tartışılmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı. 

MODERN KRİZE ÇÖZÜM ÜRETMEK

Çağının önde gelen sosyologlarının çözümlemeleriyle bugünkü toplumsal sorunlarının çözülemeyeceğinin altını çizen Amaç, "Max Weber ve Durkheim gibi sosyologların çözümlemeleriyle ya da Michel Foucault'ın, Thomas Hobbes'in toplumsal çözümlemeleri ile bugünkü çağı yorumlamamız ve bu çağın sorunlarına çözüm bulmamızın mümkün olmadığını hep birlikte gördük. Avrupa Birliği'nin, NATO'nun, Birleşmiş Milletler'in ve uluslararası kurumların bugünkü modern krizde çözüm üretemediğini gördük. Umarım bu kitap bu bahsettiğim bu kırmızı alarma çözüm olur ve insanlığa bir katkımız olur." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim