ÖZEL HABER/ PELİN TUNÇ

Gazete Emek-  Koronavirüs salgını nedeniyle 1,5 yıldır kapalı olan okulların tüm kademelerinde yüz yüze eğitim başladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Salgın dolayısıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine müsaade edemeyiz.” demişti. Fakat veliler okullarda yapılan hazırlıkların ve alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu söylüyor.

AKP'li Belediye Başkanı: İstersem oğlumu çalıştırırım, istersem kızımı çalıştırırım

“SINIFLAR KALABALIK, HİJYEN YOK”

Gazete Emek'e konuşan veliler,  Mardin Kızıltepe’de bulunan Bahçelievler Ortaokulu’nda yer olmadığı gerekçesiyle öğrenciler Halkevleri’ne gönderildiğini açıkladı.

Çocukların 65 kişilik kalabalık sınıflarda eğitim alacağını ve okul idaresinin yapılan uyarılara kulak asmadığını aktaran veliler,“Pandemi şartlarına rağmen sınıflar 65 kişilik, hijyen yok, güvenlik yok ve okul müdürü bizi okuldan kovdu.”ifadelerine yer verdi.

Ali Erbaş’tan eleştirilere yanıt: 'İnanç siyasete, yargıya yansımasın' diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar

“HER SIRADA ÜÇ ÖĞRENCİ OTURUYOR”

Halkevileri’ne yerleştirilen öğrencilerin sağlığından endişe duyan veliler, “Pandemi olmasına rağmen hiçbir temizlik önlemi alınmamış ve yer olmadığı için oturamayan öğrencileri sıkıştırarak oturttular.  Her sırada 3 kişi oturuyor.” dedi.

E- Devlet’te "Soyağacı oluşturma" hizmeti kullanıma açıldı

“SADECE BİR DERSE ÖĞRETMEN GELDİ”

Aynı zamanda öğretmen yetersizliğinden şikayet eden veliler, öğretmenlerin derse girmediğini ve okul yönetiminin konuya duyarsız kaldığını söyledi. Veliler konuya ilişkin şunları söyledi:

 “Öğrencimiz dün 7 saat okulda kaldı ve sadece bir derse öğretmen geldi. Bugün de eve gönderildi. Bu hafta okula gelmeyin denildi. Fiziki şartların yanında öğretmenler, idare ilgisiz. Burada eğitim yok.”

Mardin'de öğrenciler okulda yer olmadığı gerekçesiyle Halkevi'nde hijyensiz 65 kişilik sınıflara yerleştirildi.

İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar yeniden yükseldi

Editör: TE Bilişim