gazeteemek- Mardin'de 2 küçük kardeşin yaşamına sebep olan patlamanın tanıkları yaşananları gazeteemek'e anlattı. HDP, DBP ve DTK'de bu olay üzerine referandum çalışmalarına ara vererek cenaze törenine katıldı. Burada konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, "Bugün bu toprakların üzerinden büyük bir bela ve zülüm var"


Mardin'in Nusaybin ilçesi'nde dün sabah evlerinde bahçesinde buldukları cisimle oynarken cismin patlaması sonucu 3 yaşındaki Havin Güneş hayatını kaybetmiş, 2 yaşındaki kardeşi Fatih Güneş de ağır yaralanmıştı. Bugün Fatih Güneş'ten de kötü haber geldi. Fatih Güneş de hayatını kaybetti. Aylarca sokağa çıkma yasağının devam ettiği Abdulkadirpaşa mahallesi'nde bulunan Güneş ailesinin sadece 2 çocuğu vardı bu patlama ile 2 çocuklarını da kaybetmiş oldular. İki kardeşin küçük bedeni Moris mezarlığında defnedilirken Mardin'de bulunan HDP sözcüsü Osman Baydemir, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, HDP milletvekilleri Mithat Sancar, Saadet Becerikli de referandum çalışmalarını iptal ederek cenazeye katıldı. 

Baydemir: Bu toprakla üzerinde büyük bir zulüm ve bela var

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, baba İdris Güneş’e sarılarak başsağlığı ve sabırlar diledi. Baydemir cenaze töreninde şöyle konuştu: “Bugün bu toprakların üzerinden büyük bir bela ve zülüm var. Zülüm ve bela nedir? Zülüm ve bela bu iki günahsız sabinin katledilmesidir. Bu iki sabi mahşerde ailesine ve halkına su taşıyacaklarına inanıyorum. Ya rabbim aileye bir sabır ver. Ya rabbim bu zulmü kabul etme. Ya rabbim kim ki bu topraklara zulüm yapıyorlarsa, kim ki anneleri öldürüyorsa, kim ki çocukları öldürüyorsa onların ağzına gem vur. Zulümlerini bu toprakların üzerinden çeksinler. Akıbetleri de bütün zalimlerin akıbetleri gibi olsun. Ailemize, halkımıza başsağlığı diliyoruz. Buna sebep olanların yargılanması için elimizde geleni yapacağız.” Heyet, daha sonra HDP Nusaybin ilçe binasına geçerek buradaki halka programlarını iptal ettiğini açıkladı. Burada HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve HDP Sözcüsü Baydemir kısa birer konuşma yaptı. HDP heyeti, Kızıltepe ve Ceylanpınar halk buluşmalarına katılmak üzere Nusaybin’den ayrıldı.

2 çocuğun nenesi Siti Güneş ve patlamanın tanıkları yaşanan patlamayı gazeteemek'e anlattı. İşte tanıkların patlamaya ilişkin açıklamaları:

Editör: TE Bilişim