GAZETE EMEK/ÖZEL HABER - Antalya' da faaliyet gösteren Stera Erbane ve Müzik Topluluğu, üçüncü büyük konserini Antalya Açıkhava'da düzenledi.

Konuk sanatçılar Metin Kahraman ve Murat Demir'in de yer aldığı konser de Kürtçe,Türkçe ve Lazca türküler okundu. Bir önceki yıllara göre daha coşkulu geçen konserde beyaz elbiseler içinde sahnede erbane çalan kadınların heyecanı dikkat çekti.

Kebapçılardan Bahçeli'ye yanıt: Sonunda sıra bize de geldi



"Geçen sene 20- 25 kadın arkadaştan oluşan bir şimdi iş orkestra ile beraber yaklaşık 50 kişi sahnede olacağız." diyen Topluluğun kurucusu Ali Önel ve grubun diğer üyeleri konser öncesi Gazete Emek'e verdikleri röportajda şu ifadelere yer verdi:

ÇOK DİLLİ VE ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR GRUP

Stera Müzik Topluluğu olarak  bu sene  Antalya'da üçüncü konserimizi düzenliyoruz. Bu sene konuk sanatçılarımız da var. Metin Kemal Kahraman ve Murad Demir'in de destek verdiği üçüncü konserimizi düzenliyoruz. Bu sene çok daha güzel ve heyecanlıyız. Grubumuz çok dilli ve çok kültürlü bir grup... Konseptimi de onun üzerinden kuruluyor. Her dilden türküler okuyarak konserimizi düzenliyoruz. Ermenice, Lazca, Kürtçe, Farsça, Gürcüce her dilde türküler okuyoruz. Çok güzel duygularla konserlerimizi yapıyoruz. Erbane grubumuz daha da büyüdü. Geçen sene 20- 25 kadın arkadaştan oluşan bir şimdi iş orkestra ile beraber yaklaşık 50 kişi sahnede olacağız. Bunun için de çok heyecanlı ve mutluyuz.



 

RTÜK, Başak Demirtaş’ı konuk alan FOX TV hakkında inceleme başlattı

"BİRÇOK ALANDA KADINLARA DESTEK OLMAMIZ GEREKİRKEN BİZ DE MÜZİĞİMİZ İLE DESTEK VERİYORUZ"

Stera'nın kurulduğu günden bu yana  gruba destek veren solistlerden Galip Şengül,


"Stera'nın kurulduğu günden bu yana birlikte çalışıyoruz.Özellikle bir kadın grubu olması bizi daha çok heyecanlandırdı. Destek sunmamız gerektiğini düşündük ve çalışmalara başladık. Birinci konserimiz Antalya Açıkhava'da yaptık. Bekledigimizden çok daha iyidir tepki aldık. Sonrası da 'Neden bunun ikincisini yapmayalım?' diye kadın arkadaşlarla görüştük. Ortak bir karar çıkınca da hemen ikinci konserimizi planladık. İkincisi bizim için daha heyecanlıydı.Çumku birincisini yaptık, 'Şimdi daha iyisini yapabilecek miyiz?' diye bir heyecan vardı. İkinci konser çok daha iyi geçti. Sonra bunu bir gelenek haline getirdik. Şimdi üçüncü konserimiz hazırlıyoruz. Sanatçı arkadaşların katılımı daha iyi ve bize destek olan daha iyi sanatçılar var. Umarım bir dördüncüsünde daha iyi sanatçılar ile çalışacağız. Bu kadar kadın ile birlikte çalışmak bizim için çok daha iyi çünkü bizim çalıştığımız gruplar erkek egemen gruplar ve kadınların çok daha az olduğu hatta olmadığı gruplarla çalışıyoruz. Böyle olunca da biz bir şey yapmış olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü birçok alanda destek sunmamız gerekirken yapabildiğimiz müzik ve müzik ile destek sunuyoruz." diyerek kadınların yoğun olarak bir araya geldiği bir organizasyonda yer almaktan memnuniyetini dile getirdi.


 

Fatih Tezcan ağlayarak helallik istedi



"ÇOCUK NEŞESİNDE BİR ARAYA GELİYORUZ"

Birçok  farklı meslek grubundan olan kadınların bir araya geldiğini ve ayrım gözetmeksizin herkesin çok keyif alarak müzik ile ilgilendiğini belirten Stera Erbane Topluluğu üyesi Aysel Akın, şu ifadeleri kullandı:

Merhaba ben Aysel Akın, Nefes'le Yaşam Koçluğu yapıyorum. 2 çocuk annesiyim ve  3 yıldır Stera Erbane Topluluğu'nun hem gönüllüsü hem de bir üyesiyim. Yarın 3.konserimize çıkacağız ve çok heyecanlıyım. Bu yolculuğa tamamen ritim duygusuna olan sevgim ile başladım. Ritmi çok seviyordum ve hayatım boyunca bir gruba dahil olmak istiyordum.  'Acaba kursa mı gitsem.' diye sahneyi gördüğümde hep çok heyecanlanıyordum ve 'Keşke ben de orada olsam'  diyordum. Ta ki hocamız Ali ile tanışan kadar. Ali ile tanıştıktan sonra bu projesinden bize bahsetti. Sadece kadınlardan oluşan bir erbane topluluğu kuracağını söylediğinde çok heyecanlandım ve ben de 'Burada olmak istiyorum' dedim. Arada kısa zamanlı ara vermelerim olmuş olsa da 3 yıldır devam ediyorum. Toplulukta her meslekten ve her kültürden kadınlar var. Bu çok heyecan verici bir durum benim için. Çünkü  ne yaş var, ne dil, ne din ve ne meslek farkı var. Haftanın 1 günü dersimiz var, hepimiz aynıyız ve çocuk neşesinde bir araya geliyoruz. Çünkü  yaşamda gerçekleştirmiş olduğu bir alan var. Kendini yeterli hissettiği ve bu alanda uzmanlaştığı birçok alan var. Ama burası bizim çocuğun keyif aldığı gibi keyif aldığımız bir ortam. Buranın bir üyesi ve kursiyeri olmaktan çok mutluyum. Yaşasın müzik, Yaşasın ritim ve Yaşasın kadınlar diyorum.


 

Hadi Özışık Erdoğan'ı 'öveyim' derken eline yüzüne bulaştırdı: Ya Mustafa sen bunları özellikle mi seçtin?

"ERBANE RİTMİNİNİN BARIŞ VE EMEKTEN YANA HERKESİN İÇİNDE BİR HİS UYANDIRIYOR"

Ritim duygusunun insanları birleştirdiğini vurgulayan topluluğun üyelerinden Deniz Gültekin ise, şunları kaydetti;

"Erbane insan hayatında bir bütünleştirici olduğunu düşünüyorum. Saygının, sevginin, yörenin, toprağın, beraberliğin bir ritmi olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu grubun içinde severek ve özenerek erbane çalıyorum. Grup olarak çok iyişeylere imza attığımızı düşünüyorum. Umarım böyle de devam eder. Kitlelerin çok yoğun bir ilgisinin olduğunu fark ettik. Erbane ritminin bütün kadınların ve insanların barış ve emekten yana herkesin içinde bir his uyandırdığına inanıyorum. Toplulugumuzu da bu anlamda çok kuvvetli ve önemli buluyorum. Umarım her şey, her şekilde içten ve güzel devam eder."


 

Son Anket: Cumhur İttifakı’nda gerileme sürüyor

BELİRLİ BİR DÜZEYE GELMİŞ KURSİYERLERE DE KONSERE ÇIKMA FIRSATI TANINIYOR


İlk kez konserde erbane çalacağını ve heyecanlı olduğunu belirten kursiyerlerden Burcu Gürbüz, Stera Müzik Topluluğu ile nasıl tanıştığını anlattı Gürbüz, heyecanını şu ifadelerle anlattı:

Geçtiğimiz yıl Stera Erbane Topluluğu'nun Konyaaltı Açıkhava'daki konserini izledik. O beyazlı erbaneci hanımların arasında biz nasıl olabiliriz dedik ve Ali Hoca ile tanıştık. Biz 6.grup olarak 2020'nin Kasım ayında kursa başladık. O günden bu güne çalışıyoruz ve bu benim ilk konserim olacak. Çok heyecanlıyız ama geçen yıl ki konserden daha  muhteşem olacağına inanıyorum. Çünkü topluluk misyonu olan bir topluluk hem unutulmaya yüz tutmuş bir enstrümanın yaşatılması ve tanıtılması için kurulmuş, hem de kadınların birlikte neler başarabileceğini gösteren bir topluluk... Hem gururluyuz, hem mutluyuz. 


"KADINLAR OLARAK ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Topluluğun bir diğer kadın üyesi Zeynep Eraslan, "Erbaneye, Eğitim- Sen de tanıştım. Hiç tanımadığım bir enstrümandı. Ritim aletini tanıdıkça sevdim ve keyif aldım. Üç  yıl arka arkaya kurslarımız oldu. Konser sürecinde çok keyifli anlar yaşadık. Kadınlar olarak çok güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.



"BEYAZ GİYİNEN MELEKLER HARİKALARDI"

Konserin ardından Gazete Emek'e konuşan ve ilk kez bir kadın erbane topluluğu ile sahne alan konuk sanatçı Murad Demir, ise konser heyecanını şu sözlerle ifade etti:

"Antalya'da ilk defa Stera Erbane Topluluğu ile beraber sahne aldık ve enerjimiz çok güzeldi. Şu an bile çok güzeller... Çok güzel bir gece oldu. Beyaz giyinen melekler harikalardı. Çok güzel erbane çalıyorlardı. Bizi misafir ettikleri için Stera Müzik Topluluğu'na ve bize katılan eşlik eden herkese çok teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilişim