Gazete Emek-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Yarın Ankara'da yapılacak olan çok önemli kongre öncesi Gazete Emek'e konuştu. Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin cezaevinde bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, HDP'nin yeni süreçte çok önemli bir misyon yükleneceğini vurguladı. Figen Yüksekdağ'ın milletvekiliği ve parti üyeliğinin düşürülmesi nedeniyle zorunlu olarak kongre kararı aldıklarını belirten Yıldırım, "Buna rağmen biz kongremizi sadece isim değişiklikleri ile geçiştirmeyeceğiz" dedi. 


Yarın ciddi özelleştiriler yapacağız


Yaşanan zorlu süreçte HDP'ye yönelik çok önemli eleştiriler de vardı. Bu konuya da dikkat çeken Yıldırım, "Yarın izlediğinizde göreceğiniz üzere geriye dönük son iki yılda yaşanmış olan problemlere dair belli özeleştirilerimiz olacak.  Yarın eksikliklerimizi gözden geçirme, gelecek döneme daha güçlü bir planlama ile girme kongresine dönüştürmeye çalışacağız. Her iki eş genel başkanımızın da bu konuda mesajları okunacak ve bu konuda yapılacak konuşmalarda da göreceksiniz ki HDP’siz ülkede yürütülen bir çözüm sürecinin çok anlamlı olmayacağını, yanlış muhataplar üzerinden bazı korucu liderleriyle, aşiret reisleri ile yürüyebilecek bir iş olmadığını hep birlikte tecrübe edeceğiz" dedi. 


Yeni bir süreç için çağrı yapılacak

HDP'den daha önce yapılan açıklamalarda kongrede yeni bir sürecin önünün açılması yönünde de adımların atılacağı belirtilmişti. Yıldırım, yarın yapılacak kongrede çok önemli bir çağrılarının olacağını belirterek, "Buradan hareketle bizim için bu kongre önümüzdeki dönemi biraz daha güçlü planlama ve örgütlenme kongresi de olacaktır. Sadece sınırlı sayıda parti meclisi üyesi ile eş genel başkanlarımızdan birinin adının değişmesi ile sınırlı kalmayacaktır. Çağrımız da Türkiye’deki bütün demokratik çevrelere, bizim gibi düşünmeyen siyasi çevrelere olacaktır. Kürt meselesinin yüz yıllık bir mesele olduğunu, bu çatışmalı ortam daha ne kadar devam ederse etsin mutlaka biteceği yerin bir masa olacağı, diyalog ve müzakere yöntemi ile bitirileceğine dikkat çekeceğiz ve kendimizi önümüzdeki dönemde Türkiye’de siyasetinin önemli aktörü olmak konusunda da bu kongreden güç alarak çıkacağımıza inanıyorum." diye konuştu. 


Yüksekdağ'ın yerine Eş Başkan Seçilecek

Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesinin  ardından eş başkanlık görevine vekaleten getirilen Serpil Kemalbay, Çalışma Yaşamı ve Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütüyordu. Kemalbay'ın yarın yapılacak kongrede eş genel başkan seçileceğine ise kesin gözüyle bakılıyor. 
 

Editör: TE Bilişim