Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Merak Akşener, çıplak aramayı reddeden AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e tepki gösterdi. Akşener, "Tecavüze, tacize uğrayan kadınlar için şikâyet süresi mi var? 3 iş günü içinde şikâyetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz? İster 1 gün sonra ister 10 yıl sonra söylesin hakkını arayan her kadın onurludur" diye konuştu.

ÖZLEM ZENGİN’E TEPKİ

Bir AK Parti milletvekili, üstelik de, kadın bir milletvekili,    Çıktı, AK Parti’ye göre onurlu kadının tarifini yaptı. Tacize, tecavüze, utanmazlığa maruz kalan kadınlar için, utanmadan, “Onurlu kadın bir sene beklemez, ertesi gün şikayet eder.” dedi.   Yani bu arkadaş diyor ki;  “Tacize, tecavüze uğrayan kadın susuyorsa, susmak zorunda kalıyorsa, onursuzdur.” , “Aradan zaman geçtikten sonra konuşuyorsa, yine onursuzdur.” Milletin vekili olduğunu iddia eden bir insanın sözlerine bakar mısınız? Bir iktidarın milletinden nasıl uzaklaştığına bakar mısınız?  Şu utanmazlığa bakar mısınız? Gerçekten ibretlik. Bu arkadaşların siyaset anlayışında makbul olan liyakat değil, cehalet olduğundan, özellikle, bilmedikleri, anlamadıkları konularda, üst perdeden konuşmayı marifet sayıyorlar.  Doğrusunu anlatmak da, mecburen bizlere düşüyor.

Bu arkadaşların, bilimle pek ilgileri olmadığını biliyoruz ama psikologlar, araştırmacılar diyor ki;    “Kadınların yaşadığı travma ne kadar ağırsa, ortaya çıkması da o kadar zordur.”  “Toplum baskısı ne kadar ağırsa, bu konuları konuşmak da o kadar zordur.”   Daha da ötesi, bu vizyonsuz arkadaşların dünyada olan bitenden de haberi yok. Bütün dünyada, kadınlara cesaret aşılayan bir “meToo” hareketi var.  "meToo” hareketi, toplumun baskısından korkan, binlerce taciz mağduru kadına cesaret verdi.    10 yıldır, 20 yıldır saklanan taciz olaylarının ortaya çıkmasına vesile oldu ama tüm bunlar, torunu yaşındaki bir kadın siyasetçiye, sırf kendinden değil diye, “vitrin süsü” diyebilen bir genel başkan, ve onun meclis grup başkanvekilinin umurunda bile değil.  Ne kadar acı.    Oysa bizlerin görevi, kadınları, uğradıkları felaketlere karşı cesaretlendirmektir. Haklarını aramaları için cesaretlendirmektir.    Şikayet edeni onursuz ilan ederek, bir travma daha yaşatmak değildir.    Vicdan bunu gerektirir.    Ahlak bunu gerektirir ve aynı zamanda “Onurlu Siyaset” bunu gerektirir.  Cinsel tacize, tecavüze uğrayan kadınlar için, başvuru süresi mi var?  3 iş günü içinde şikayetçi olmayana, namussuz mu diyeceksiniz?  Kadın haklarını içine sindiremeyen erkekler yetmedi, bir de seninle mi uğraşacağız?    Zihniyetiniz batsın.    İster bir gün sonra, ister 10 yıl sonra söylesin.  Hakkını arayan her kadın onurludur.    İYİ Parti, hakkını arayan her kadının daima yanında olacaktır.  Buradan şiddet gören, hakkı yenilen, tacize maruz kalan tüm kadınlarımıza sesleniyorum.  Onlar bıraksa da, onlar size onursuz dese de, biz sizin yanınızdayız. Sizi asla yalnız bırakmayacağız. 

ÖZHASEKİYE TEPKİ

Aynı zihniyetin çok acı bir başka yansımasına da,  bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın, akıl almaz sözleriyle şahit olduk.  Bu yönetici çıktı, bu ülkenin 6 milyon vatandaşına “Allah belanızı versin.” dedi.    Milletine bela okuyan bir siyasetçi.  Bu Türk siyasi tarihinde bir ilk. Bu Türk siyasi tarihinde utançla hatırlanacak bir terbiyesizlik. “Nereden nereye geldi Türkiye”, değil mi? Dün kendinden olmayana terörist diyen bu zihniyet bugün, işi iyice abartıp, kendine oy vermeyene bela okur hale geldi.

İlginç, şimdi düşünün bir siyasi partiyi sakıncasız bulmuşsunuz, logosunu seçim pusulasına koymuşsunuz. O logoya mühür vuranı "Allah senin belanı versin" diye suçluyorsunuz. O zaman o logoyu oraya neden koydunuz? Sizler için işler kötüye gidiyor. Panik halindesiniz görüyoruz, Titanik batıyor farkındayız. Ne olursa olsun böyle çıkışlar yapamazsınız. O densiz genel başkan yardımcısını görevden alın ve eline mikrofon verilemeyecek bir yere koyun.

Kaynak: Halk TV 

Editör: TE Bilişim