Gazete Emek- Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Covid-19 salgınının seyriyle ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdiği görüşmeyi yazdı. Koca, “Türkiye’nin aşı sorunu halloldu, bu iş bitti diyebilir misiniz?” sorusuna “Bu iş bitmiştir. Sorun çözülmüştür” yanıtını verdi. Ahmet Hakan, gelen aşıların ikinci dozunun yedeklenmesi uygulamasına da artık ihtiyaç duyulmayacağını belirtti.

30 MİLYON AŞI 30 MİLYON KİŞİYE

Mayıs sonu haziran başı itibarıyla gelecek olan 30 milyon aşı için böyle bir uygulama yapılmayacağını dile getiren Ahmet Hakan, Koca’nın “30 milyon aşıyı, 30 milyon kişiye yapacağız. BioNTech’in birinci dozu, yüzde 78 oranında bir koruma sağlıyor. O korumadan yararlanacağız. Bu bizim için önemli bir kazanım olacak. Böylece yaza daha güvenli girmiş olacağız” dediğini ifade etti. İkinci doz aşının, ikinci parti aşıların gelmesiyle yapılacak, yani birinci dozu yaptırmış olanlar, temmuz ayında ikinci dozu yaptıracaklar.

İKİNCİ DOZLAR İKİNCİ PARTİYLE

“Haziranda 50 yaş üstü aşılanacak” sözünü de revize eden Bakan Koca, “Haziranda 20 yaş üstü herkes aşılanacak.” iddiasında bulundu. Hakan’ın aktardığına göre Sağlık Bakanı Koca, şöyle konuştu: ‘Sputnik ve Sinovac’la yaptığımız anlaşmalar var. Oralardan gelecek aşılar var. O aşıları da bekliyoruz. Ama bugün öyle bir noktadayız ki. Sputnik ve Sinovac hiç gelmese bile sorunumuzu çözmüş durumdayız. Aşının yaygın olarak yapılmasıyla birlikte artık kapanmadan ziyade kişisel korunmanın esas olduğu bir sürece geçeceğiz. Kişisel kontroller olacak. Kişisel koruyucu tedbirleri arttıracağız. Yasaklamaları ise azaltacağız.”

Kaynak: Dokuz8haber 

Editör: TE Bilişim