Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın parti genel başkanlarına aşı yapma çağrısına dair yazılı açıklama yaptı.

HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan açıklamada, “Risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağız” denilerek, “Türkiye’de birçok eksikliğe, belirsizliğe ve plansızlığa rağmen Covid-19 aşılama programı nihayet 14 Ocak 2021 tarihinde uygulanmaya başlamıştır. En kısa sürede en etkili bağışıklamanın bir an önce başarılması için her türlü imkânın kullanılmasını umut etmekteyiz” denildi.

ÖNCELİK RİSK GRUPLARINDA

Sağlık Bakanı Koca’nın çağrısının hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonumuz ile birlikte yaptığımız değerlendirmeye göre, bu davet daha önce belirlenen risk grubu, kronik hastalar ve sağlık çalışanları için düzenlenen aşılama programına uygun değildir. Bu nedenle herkesin belirlenmiş risk öncelik sırası ile aşılanması, sürecin hızlıca ve etkili bir şekilde devam etmesi gereklidir. Bizler, risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağımız bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz.

BAKAN KOCA'DAN TEŞEKKÜR 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı için sıralarını beklediklerini açıklayan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'a teşekkür etti.

Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, "HDP Genel Başkanı Mithat Sancar Beyefendi’yi arayarak kendilerini de aşı olarak örnek olmaya davet etmiştim. Parti olarak yaptıkları açıklama ile sıra bekleyerek örnek olmayı tercih ettiler. Destekleri için teşekkür ediyorum. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız" dedi.

Kaynak: Dokuz8haber 

Editör: TE Bilişim