Gazete Emek- Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşı ile ülkemizde 90 günde 50 milyon aşılama yapılacak. Önceliğin kronik hastalar ve sağlıkçılarda olacak. İlk iki doz aşı ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya uygulanacak.

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısına yönelik, “Aşıya aralık ayında yoğun bir şekilde başlamak istiyoruz. 50 milyonluk sözleşme imzalandı. Aşı yapmaya aralık ve ocak ayında yoğun bir şekilde başlamak istiyoruz. Yerli aşıyı ise Nisan ayında geçmeyi planlıyoruz. Her şey normal seyrederse aşıya 11 Aralık’ta, sağlık çalışanlarına yaparak, başlamak istiyoruz”  açıklamasında bulundu.

KOCA:YERLİ AŞI DA İLK FAZ 14-15 ARALIK’TA BİTMİŞ OLUR

Koca, TBMM’de yerli aşıya ilişkin de, “Yerli aşının ilk fazı 14-15 Aralık’ta bitmiş olur, Nisan’da da 3. aşamaya geçilebileceğini düşünüyoruz” bilgisini verdi. Bakan Koca, yerli aşının da inaktif bir aşı olduğunu söyledi. Koca, inaktif aşının maliyet açısından daha fazla olduğunu belirtti ancak güvenilirliğinin de daha fazla olduğunu vurguladı.

Kaynak:dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim