Gazete Emek- Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında devam eden aşılama sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"AŞI OLMAYANLAR HASTALIĞI DEVAM ETTİRİYOR"

İki doz aşısını olmuş kişilerin hem kendilerini hem de çevrelerini koruduklarını söyleyen Prof. Dr. Turan, şu ifadeleri kullandı:

“Aşı olmayanlar hastalığı devam ettiriyor, varyantların ortaya çıkışını artırıyor. O nedenle bu kişilerin kalabalık mekanlara girişini bir şekilde kısıtlamak ve sınırlamak durumundayız. Aşılı değilseniz de PCR gerekliliğine vurgu yapıyoruz. Biz aşı şemasında aynı aşıdan iki kez aşılanmış olmayı ya da iki doz aşı sonrası üçüncü dozu önemsiyoruz. Eğer bu şekilde aşılanma gerçekleşirse bu bireylerin korunmuş olacağını düşünüyoruz.”

"AŞI YAŞI İNDİRİLECEK"

Turan, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başlayacağı 6 Eylül öncesinde aşı yaşını risk grubundakiler için 12, diğerleri için 15 yaşa kadar indirme konusunda karar alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Hedefimiz okulları açmak. İlk etapta 15 yaşa kadar, 12-15 yaş arasında da yüksek riskli grubu aşılama planı var. Bu konuda net karar alınacak yakın zamanda.”

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim