Gazete Emek- Sağlık Bakanı Koca, İranlı mevkidaşıSaid Nemeki ile İran'da yaşanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasıyla ilgili telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmeye ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, "İran Sağlık Bakanı Sayın Said Nemeki ile ülkelerinde yaşanan Covid-19 vakasıyla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdik. İki ülke arasında alınması gereken tedbirleri acilen hayata geçireceğimizi karşılıklı olarak teyit ettik. Komşumuzun bu hadiseye karşı her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

Covid-19  hususunda alınan önlemler ve çalışmalarla ilgili Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı yapan Koca, alınan kararları da şöyle açıkladı:

-'İran'da 5 kişi hayatını kaybetti'

-Dün geceden itibaren İran'dan gelen tüm yolcuları sağlık personelimiz sağlık kontrolünden geçiriyor. Hastalık belirtisi olanlar alınmıyor.

-İran'da bugüne kadar görülen şüpheli vaka sayısının 750 olduğunu, 18 vakada koronavirüs bulunduğunu, 5 kişinin hayatını kaybettiğini söylediler.

-Gelecek hafta Çin'e yine bir kargo uçağıyla daha büyük miktarda tıbbi yardım malzemesi ve ekipman göndermeyi planlıyoruz.


Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim