Gazete Emek-  Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi. Sağlık çalışanlarının meslek hastalığı ve vazife malullüğü’yle ilgili mevzuattan yararlanabileceği belirtilen genelgede ilgililerin başvuruda bulunmaları istendi.

SGK SAĞLIK KURULUNCA “MALUL” OLDUĞUNA KARAR VERİLENLER

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık çalışanlarından görevlerini yapmakta iken, görevlerinin çeşitli sebep ve tesiri ile Covid-19 tanısı ile tedavi alıp tedavi sonucu SGK Sağlık Kurulunca 'malul' olduğuna karar verilenler ile hayatını kaybedenlerin kendilerinin veya yakınlarının başvurularına istinaden 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 14'üncü ve 47'nci maddelerine göre 'meslek hastalığı' veya 'vazife malullüğü' hükümlerinden yararlandırılmaları söz konusu olabilecektir.”

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın imzalı genelgede, “Covid-19 nedeniyle meslek hastalığı veya vazife malullüğüne ilişkin tüm iş ve işlemlerin ivedi şekilde yürütülmesi için Merkez ve Taşra ilgili hizmet birimlerimizce gereken tüm tedbirlerin alınmasını önemle rica ederim” denildi.

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim