Gazete Emek-  Sağlık Bakanlığı, bebeklere yanlış aşı yapıldığına ilişkin iddiaların kabul edilemez olduğu belirterek “Mevcut aşı güvenliği altyapımızın bu tür iddiaları haklı çıkarması mümkün değildir. İddianın kaynağı hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yaptı. Türk Tabipleri Birliği de inceleme başlatıldığını açıkladı ve Sağlık Bakanlığı’nın da konuyla ilgili bilgileri tüm şeffaflığı ile paylaşmaya ve akıllarda kuşku bırakmamaya çağırdı.

“HASTANIN SAĞLIK DURUMU İLE İLGİLİ OLUMSUZ BİT DURUM YOK”

Bakanlığın oldukça güçlü ve güvenli bir aşı takip sistemine sahip olduğunun vurgulandığı açıklamada, ilgili kişilere uygulanan aşıların bütün süreçlerinin dijital olarak takip edildiği belirtildi. İzmir’deki hatalı aşı uygulamasıyla ilgili sistem uyarısı ve sağlık personellerinin tutanağı üzerine soruşturma yürütüldüğü açıklanırken “Hastanın sağlık durumu ile ilgili olumsuz bir durum yoktur. Yakın takibi devam etmektedir. İlgili öğretim üyesinin maksadını aştığını tahmin ettiğimiz talihsiz açıklamaları üzerine Bakanlığımızca yeni bir soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

KURUGÖL: “KÜÇÜK ÇOCUKLARA KORONAVİRÜS AŞISI YAPILDIĞI OLUYOR”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, dün akşam (22 Eylül) NTV’de katıldığı programda, bazı bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşıları yapıldığını belirterek şunları söylemişti:

“Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela başka bir aşıyla, Hepatit B aşısıyla, kızamık aşısıyla karıştırabiliyorlar sağlık ocaklarında. Küçük çocuklara koronavirüs aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde ve son derece iyi antikor oldu. Altı aylık bebekte, bir aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları da yayınlayacağız yakın zaman içinde, çok ünlü bir tıp dergisinde. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etki açısından bir sıkıntı olmuyor.”

Zafer Kurugöl 1 Temmuz günü bir sağlık merkezinde bir aylık bir bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısı uygulandığını açıklarken, durumunun takip edilmesi için bebeğin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildiğini söyledi. Kurugöl konunun araştırıldığını da aktardı.

TTB’DEN ÇAĞRI

Konuya ilişkin Türk Tabipleri Birliği (TTB) de bugün yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, koronavirüs aşılarının uygulanmasında sağlık çalışanlarının büyük çaba sarf ettiği belirtildi ve şöyle dendi: “Dr. Zafer Kurugöl’ün bir televizyon programında 22 Eylül 2021 tarihindeki açıklamalarını hayretle karşıladığımızı ve sağlık için verdiğimiz çabaların bu şekilde heba edilmesini hak etmediğimizi belirtiyoruz.”

“ZAFER KURUGÖL’Ü KINIYORUZ”

Aşı tereddütünün toplum sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan TTB Merkez Konseyi, böyle bir ortamda bilim dışı açıklamaların asla kabul edilemeyeceğini belirterek, “Bu anlamda aklın ve bilimin sorumluluğunda yapılmayan açıklamayla aşılama hususunda güven kaybettiren Dr. Zafer Kurugöl’ü kınıyoruz” ifadelerini kullandı. TTB yönetimi Sağlık Bakanlığı’nı da konuyla ilgili bilgileri tüm şeffaflığı ile paylaşmaya ve akıllarda kuşku bırakmamaya çağırdı.

İZMİR TABİP ODASI DA İNCELEME BAŞLATTI

İzmir Tabip Odası da Twitter hesabından paylaştığı açıklamada aynı iddiaya ilişkin inceleme başlattığını duyurdu.

Kaynak: Medyascope

Editör: TE Bilişim