Gazete Emek- Koronavirus salgınında en ön safta mücadele eden ve ailelerinden ayrı kalan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet pandemi sürecinde de bitmek bilmiyor.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışan Ebubekir Yılmaz ile Simge Katrancı, hamile bir kadının eşi tarafından tekme-tokat dövülerek darp edildi. Vahşi şekilde saldırıya uğrayan ve elleri kolları sargıya alınan iki doktor, Emniyet’e giderek şikayetçi oldu.

SALDIRIYA UĞRAYAN DOKTORLARDAN BİRİ KORONA’YI YENİ YENMİŞTİ

Çok kısa süre önce koronavirusü yendiğini belirten Ebubekir Yılmaz, isyan etti:

“Şu anda kolumda morarmalar var. Kaşımda ayrılmalar var. Burnumdan da kan geldi. Şu an istirahat edeceğiz. Buradan tüm sağlıkçı arkadaşlarımıza da diyorum kendi önlemlerimizi kendimiz alacağız. Yani şu şartlar altında doktor olarak hastaları korkarak muayene etmek artık zorunda kaldığımız şeylerden birisi. Hastayı yine biz mağdur durumda bırakmıyoruz. Yine aynı şekilde tedavisini yapıyoruz. Ancak bunu hasta ve hasta yakını anlayamıyor.”

‘CORONAYI YENDİK AMA ŞİDDETİ YENEMEDİK’

Doktor Ebubekir Yılmaz, “İki hafta önce koronavirüsünden dolayı enfeksiyon servisinde yattım. Tedavi gördüm. Yeni taburcu oldum. Bu şekilde devam ederken bu şiddet, bu darp bizim mesleki şevkimizi kırmaktadır. koronayı yendik ancak şiddeti yenemedik. Şiddette hiçbirinin önüne geçemedik. Umarım halkımız bilinçlenir” dedi.

‘BİR SORUN YOKTU, BİR ANDA SALDIRDI’

Habere göre araştırma görevlisi Simge Katrancı ise “Bizim hasta ya da hasta yakını ile herhangi bir sorunumuzun olmamasına rağmen bir anda suçlamalarda bulunarak bize saldırdı” dedi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim