Gazete Emek- 2012 yılında Aydın Yenipazar Cezaevi’ne giren eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, o dönem cezaevine helikopter pisti yaptırdığı iddiasıyla ilgili “Onu yaptıran o dönemki Nazilli Belediye reisidir” dedi. Mehmet Ağar’ın Mübariz Mansimov’a yanıt olarak yaptığı bu açıklama üzerine Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur da Ağar’a ‘sözlerini düzeltme’ çağrısında bulundu.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Susurluk Davası’ndan aldığı 2 yıl hapis cezası nedeniyle Aydın Yenipazar Cezaevi yakınlarına helikopter pisti yaptırdığı iddiasını yalanlayarak, “Onu yaptıran o dönem ki Nazilli Belediye reisidir. Bugün de MHP Aydın İl Başkanıdır” dedi.

İş insanı Mübariz Mansimov tarafından ortaya atılan iddiaya ilişkin Azeri gazeteci Eynulla Fatullayev’e konuşan Ağar, helikopter pisti yaptırdığı iddiasını yalanlayarak, “Onu yaptıran o dönem ki Nazilli Belediye reisidir. Bugün de MHP Aydın İl Başkanıdır” dedi. Azeri gazeteci Eynulla Fatullayev’e konuşan Ağar “İyi kötü bir ekmek tuz yemişiz biz böyle bir kahpelik yapmayız. Kimsenin arkasından da konuşmayız. Konuştuklarının hepsi yalandır aşağı yukarı” diye konuştu.

Ağar, “Bir tanesine cevap vereyim. Diğerlerini ciddiye bile almıyorum. Ben cezaevinde yatarken cezaevine helikopter pisti yaptırdığımı söyledi. Onu yaptıran o dönem ki Nazilli Belediye reisidir. Bugün de MHP Aydın İl Başkanıdır. Hangi bir yalanını söyleyeyim çok. Onun için bana yakışmaz. Çünkü onun düştüğü seviyeye düşmek bizim işimiz değil. Kendi kendine konuşuyor. Bizim meselelerimiz ciddi meselelerdir. Devletin meseleleridir. Milletin meseleleridir. Boş boş şeyler konuşuyor.” demişti.

Ağar’ın bu sözleri üzerine Sedat Peker’in ‘sözcüsü’ Emre Olur konuya ilişkin Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Olur’un Ağar’a seslendiği paylaşımda “Mehmet Ağar derin devletin başı, Mübariz Mansimov’un söylediği şeylerden sadece birini yalanlamışsın. Ancak bazı gazeteler Sedat Peker’i yalanladı diye haber yapmışlar. Reis yalanlanmayı hiç sevmez. Bence bu işi düzelt yoksa akşama SADAT’çılardan daha kötü duruma düşersin” denildi.

Sedat Peker, akşam saatlerinde Emre Olur’un sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamasında Ağar’a sert sözlerle yüklenen Peker; MİT çalışanı Tarık Ümit ile ölümünden önce gerçekleştirdiği görüşmede Ümit’in Ağar’ın kendisini öldürteceğini söylediğini ifade etti. 

Mansimov’un söz konusu helikopter pisti için Alıcık’a 50 bin dolar verdiğini söyleyen Peker, ‘Hırsızlık sizin genlerinizde var. O helikopter pistine bir kez rahmetli Mustafa Koç’un helikopteri ile gelindi.Bir kez de Ferid Şahenk’in helikopteri ile gelindi. Mübariz’in helikopteriyle ise en az 100 kere gelindi” ifadelerini kullandı. 

”UFAK ÇOCUKLAR GİBİ ‘BU KİTAPLARI GÜLEN BANA YOLLADI’ DEMİYOR MUYDUN?”

Ağar’ı FETÖ üyelerini korumakla suçlayan Peker, FETÖ üyesi Aydın eski başsavcısı Ekrem Yiğit’in meslekten uzaklaştırılmasının ardından Ağar tarafından PETKİM’de görevlendirildiğini söyledi. Peker, Ağar’a “Ufak çoçuklar gibi bu kitapları bana Fettullah Gülen yolladı diye tüm gelenlere göstermiyor muydun?Ayrıca yolladığı mektubu kahverengi bir çerçeve ile çerçeveletip cezaevi duvarına asmadın mı? Her gelene göstermedin mi?” sorularını yönelterek tepki gösterdi.

‘BANA KARŞI YAPILACAK BİR SUİKAST HAZIRLIĞI KONUŞULURKEN DUBAİ’DE NE İŞİN VAR?’

Peker ayrıca, iş insanı Orhan Adıbelli’nin ölümüne de dikkat çekerek Ağar’ın “uyuşturucu parasından dolayı 50 milyon euro’luk alacak verecek meselesinde hakemlik yaptığını” ifade etti. Peker, “Bu adam ölmeden sen bu adamla ne görüştün? Toplantıdaki diğerlerininde HTS kayıtları çıkacak. Savcı sana sormayacak mı, be utanmaz? Hem İçişleri Bakanlığı,hem Adalet Bakanlığı yapmışsın. Uyuşturucu parasından dolayı 50 milyon euro’luk alacak verecek meselesinde hakemlik yapmaya utanmıyor musun, be rezil adam demeyecek mi? Bir açıklama yapsana, Orhan ile görüşmedim desene” dedi.

Peker ayrıca, Adıbelli’nin ölümünden sorumlu tuttuğu Murat Boyracı’nın Ağar tarafından kendisinin de bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrine gönderildiğini söyleyerek “Lan bayram değil, seyran değil; bana karşı yapılacak bir suikast hazırlığı konuşulurken Dubai’de ne işin var? İyi niyetle geldiysen bizi niye haberdar etmiyorsun? (Ama ben herşeyi öğrenirim)” ifadelerini kullandı.

MEHMET BARLAS’A DA SESLENDİ: SENİN DE DİLİN ÇOK UZADI

Peker, paylaşımının sonunda iktidar yanlısı Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas’a da seslenerek “Boğazdaki Les Ottomans otelde gözlerden uzak bir şekilde iş takibi sonucu aldığın cukkaları da anlatacağım” dedi.

Kaynak: Yol haber 

Editör: TE Bilişim