Gazete Emek- Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a değinerek, "HDP’ye ve 6’lı masaya ben cumhurbaşkanı adayıyım mesajını veriyor" iddiasında bulundu.

 

 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı konu edinen bir yazı kaleme alarak, Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı hazırlığında olduğunu iddia etti.

 

Selahattin Demirtaş'ın yazılarından bu sonucu çıkaran Selvi, şu ifadelere yer verdi:

 

DEMİRTAŞ TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR

 

"DEMİRTAŞ, PKK’nın silah bırakmasından şimdi niye söz ediyor, ona geleceğim. Ama tehlikeli bir oyun oynuyor. Bu da onun samimi olmadığını gösteriyor. Demirtaş ne diyor? 'Devlet de PKK da sorunu artık şiddet zemininin dışına çıkarmak zorundadır.'

 

DEVLETLE PKK’YI EŞİTLEMEK

 

Bu ne demek? PKK ile devleti eşitlemek demek. Türkiye Cumhuriyeti devleti, PKK terör örgütüyle eşit mi? Biri adı üstünde devlet. Diğeri adı üstünde terör örgütü. PKK’nın kanlı bir eylemi olduğunda HDP’liler tüm terör eylemlerini kınıyoruz diye açıklama yaparlar ya, tüm taraflar silah bırakmalı derler ya. O PKK ile devleti eşitlemek demektir. PKK’ya selam çakmak anlamına gelir. Kandil’e sadece PKK’ya silah bırak demiyoruz, devleti de silah bırakmaya çağırıyoruz mesajını vermektir. Demirtaş, burada bildiğimiz kurnazlığını yapıyor. PKK ile devleti eşitliyor. Sonra da Türk soluna, ‘Bakın, ben PKK silah bırakmalı dedim’ diye selam çakıyor.

 

6'LI MASAYA CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM MESAJI VERİYOR

 

Peki niye şimdi yapıyor? Amacı ne? Murat Sabuncu cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını soruyor. Çünkü Demirtaş’ın PKK terör örgütünün propagandasını yapmaktan dolayı kesinleşmiş 4 yıl 8 ay hapis cezası var. Demirtaş, 'Ben aday olmaya yukarıda belirttiğim çerçevede hazırım' diyor. Amacı o. PKK’yı silah bırakma çağrısını yapmasının maksadı da o. HDP’ye ve 6’lı masaya ben cumhurbaşkanı adayıyım mesajını veriyor."



 

Editör: TE Bilişim