Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ü Anma Programı'nda konuştu. Erdoğan "Tek parti ekibi elinden gelse Türkiye'yi Alman Nazizmi, İtalyan faşizmi veya Sovyet sosyalizminden birine sürükleyecek bir zihin yapısına sahiptir. Önce Nuri Demirağ'ın kurduğu Milli Kalkınma Partisi, daha sonra da Demokrat Parti, CHP'ye karşı milletimizin sesine karşı siyaset sahnesine çıktılar" ifadelerinde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Birinci Dünya Savaşı’nın ardından ülkemizi paylaşma girişimlerine şahit olduk. Ülkemizi böyle bir tehdidin altına girmekten kurtaramadık. Önce şehir şehir ardından topyekun bir kurtuluş mücadelesi başlattık.

-Bugünkü gençler, tek parti dönemini ancak tarih kitaplarından, o da varsa, gazete, dergi arşivlerinden öğrenme imkanına sahiptir. Çünkü bize yalan söyleyen bir tarih anlatıldı, öğretildi.

-Türkiye ikinci dünya savaşına girmemiştir ama savaşın tüm yükünü sefaletini yaşamıştır. 

-Ülkemizi yönetenler milletimizi sadece maddi bir yükün altında ezmekle kalmamış değerlerinin üzerinde kurduğu baskıyla da ezmiştir. 

-Türk milleti, darbelere, cuntalara, vesayet güçlerinin türlü oyunlarına rağmen hep iradesine sahip çıkmış, sözün de kararın da kendisine ait olduğunu ortaya koymuştur.

CHP'YE YÜKLENDİ

-Ülkemizde belirli bir kesim tek parti devrinden çok partili hayata, dönemin CHP yöneticilerinin iradesiyle geçtiğimizi iddia eder. Oysa ki bu değişim iradi değil mecburi bir değişimdir. Tek parti ekibi elinden gelse Türkiye'yi Alman Nazizmi, İtalyan faşizmi veya Sovyet sosyalizminden birine sürükleyecek bir zihin yapısına sahiptir. Önce Nuri Demirağ'ın kurduğu Milli Kalkınma Partisi, daha sonra da Demokrat Parti, CHP'ye karşı milletimizin sesine karşı siyaset sahnesine çıktılar. 1946 seçimlerinde yapılan açık oy gizli tasnif yöntemi CHP yönetiminin demokrasi anlayışı konusunda herhalde bir fikir vermektedir.

TÜRKÇE EZAN ÇIKIŞI

-Tek parti dönemiyle adeta sembolleşmiş zulümlerden biri olan Türkçe ezanın hala kamuoyu önünde savunulabiliyor olması işte bu özlemin milletin değerlerine yönelik bitmek bilmeyen bu husumetin işaretidir. Türkçe ezan okunduğu zaman onu sadece biz anlıyoruz. Arapça okunduğu zaman evrensel oluyor. Allahu Ekber dendiği zaman  Endonezya, Sudan, Malezya'ya gittiğinde anlarsın. Türkçe olsa anlayabilir misin? 

"AŞIK VEYSEL'İ ANKARA'NIN MERKEZİNE ALMADILAR"

Aşık Veysel'i kılığı kıyafeti sebebiyle Ankara'nın merkezine almadılar. Bu kibirli yaklaşım daha sonra başörtüsü meselesinde de kendini göstermiştir. Kendilerini milletten üstün görenler, 'bidon kafalı, kömürcü, makarnacı' diyerek hala milleti aşağılama derdindedir.

"4 EVLADIMIZ ŞEHİT OLDU"

-Hakkari'de bir mühimmat depomuzdaki patlama sebebiyle 4 evladımız şehit oldu. 20 civarında yaralımız var. Şehitlerimize rahmet yaralılarımıza şifalar diliyoruz.

İSTANBUL HAVALİMANI

-Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak lafla olmaz. İstanbul Havalimanı gibi eserlerle olur. Köprüler, metrolar yapmakla kendi uçağını yapmakla olur.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim